"Prognoze su pozitivne": Čuveni američki glumac objavio da mu je dijagnosticiran rak

0
Radiosarajevo.ba
"Prognoze su pozitivne": Čuveni američki glumac objavio da mu je dijagnosticiran rak

Čuveni američki glumac, osvajač najprestižnijih nagrada poput "Oskara" i "Zlatnog globusa", Jeff Bridges na Twitteru je objavio da ima rak.

"Dijagnosticiran mi je limfom. Uprkos činjenici da je ovo ozbiljna bolest, sretan sam što uz sebe imam tim nevjerovatnih ljekara, njihove prognoze su pozitivne", napisao je 70-godišnji glumac i objavio da od utorka počinje liječenje.

Jeff Bridges glumio je u više od 200 filmova. Široj javnosti najpoznatiji je po filmu "Ludo srce" za koji je 2010. dobio nagrade Oscar i Zlatni globus za najboljeg glumca.

Prvi put je nominiran za Oskara za ulogu u filmu "Posljednja bioskopska predstava" još 1971. godine. Kasnije je bio nominiran za nagradu Američke filmske akademije i za uloge u filmovima "Kalibar 20 za specijalistu" (Thunderbolt i Lightfoot), "Starman", "Kandidat", "Čovjek zvani hrabrost", "Sve ili ništa", a pamti se njegov nastup u komediji "Veliki Lebowski".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije