Princ William neće učestvovati u BAFTI zbog djedove smrti

0
Radiosarajevo.ba
Princ William neće učestvovati u BAFTI zbog djedove smrti
FOTO: EPA / Predsjednik Bafte

Predsjednik BAFTE, vojvoda od Cambridgea, princ William, povukao se s dodjele britanskih nagrada za film i televiziju ovog vikenda zbog djedove smrti, potvrdila je palača Kensington.

Vojvoda od Edinburgha, princ Philip koji je preminuo jučer u 100. godini, bio je prvi predsjednik BAFTE. Mandat mu je trajao od 1959. do 1965. godine, a nastavio je podržavati organizaciju tokom cijelog života.

S obzirom na to da je djed princa Williama, sadašnjeg predsjednika BAFTE, umro samo dan prije događaja, vojvodina odluka je očekivana, piše Vanity Fair.

“Jako smo tužni zbog smrti Njegovog kraljevskog visočanstva, princa Philipa, vojvode od Edinburgha, čija je bliska povezanost s Akademijom trajala više od 60 godina", stoji u saopćenju BAFTE.

Princ William se trebao javiti na događaju u subotu, u okviru unaprijed snimljenog razgovora, a u nedjelju održati govor putem videa, slaveći otpornost filmske industrije tokom protekle pandemijske godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije