Prijatelji se ponovo okupljaju

Radiosarajevo.ba
Prijatelji se ponovo okupljaju
Foto: Sky News / Friends

Nakon ponovljenih kašnjenja zbog pandemije koronavirusa, konačno se zna  kad počinje snimanje željno iščekivane posebne epizode planetarno popularnih Prijatelja.

Naime, David Schwimmer otkrio je da bi snimanje emisije moglo početi već u aprilu.

Posebna epizoda Prijatelja prbobitno je trebala biti prikazana na streaming platformi HBO Max u SAD-u u maju 2020. godine, ali je odgođena zbog pandemije COVID-19, piše Sky News.

Od posljednje epizode prošlo je 16 godina i obožavatelji željno iščekuju ponovni susret sa slavnom šestorkom iz New Yorka.

Schwimmer, koji je glumio uz Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisu Kudrow, Matta LeBlanca i Matthewa Perryja, sada je otkrio da možda neće više biti potrebno dugo čekati.

Friends - undefined

Foto: Sky News: Friends

'Evo, samo što nije. Zapravo, za nešto više od mjesec dana krećem u Los Angeles. Dakle, konačno, smislili smo način da to sigurno snimimo i bit će nekih dijelova koje smo snimali vani zbog, znate, sigurnosnih protokola', rekao je Schwimmer.

Schwimmer (54) je u Prijateljima glumio paleontologa Rossa Gellera, a voljeni sitcom prikazivao se 10 godina od 1994. do 2004. i još uvijek je jedna od najpopularnijih televizijskih serija.

Schwimmer je također progovorio o nagađanjima o tome ko će biti domaćin specijala - i potvrdio ko to sigurno neće biti.

'Mogu vam reći da to nije Ellen (DeGeneres) i nije Billy Crystal', rekao je Schwimmer. 'Mogu vam reći ko još neće biti voditelj, ali to bi moglo potrajati', našalio se glumac.

Kudrow, koja je glumila ekscentričnu maserku Phoebe Buffay, prethodno je otkrila neke detalje o toj posebnoj emisiji i kazala da glumci neće zapravo glumiti likove iz serije već će predstavljati sami sebe.

Friends - undefined

Foto: Sky News: Friends

'To nije ponovno pokretanje serije, nemamo uobičajeni scenarij, mi ne glumimo svoje likove', rekla je.

'Ovo je jednostavno okupljanje kakvo se rijetko događa i koje se, zapravo, nikada nije dogodilo pred drugim ljudima otkako je prestalo snimanje serije 2004. godine', reklla je Kudrow.

Dodala je da će u emisiji glumačka ekipa razgovarati u kafiću i bit će ponovno postavljeni setovi iz serije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije