Preminuo pjevač prijedorskog rock benda Tattoo

Radiosarajevo.ba
Preminuo pjevač prijedorskog rock benda Tattoo
Dalibor Popović, poznatiji kao Mikša, preminuo je jutros u Beogradu od posljedica srčanog udara u 37. godini. Bio je oženjen i ima trogodišnju kćerku.

Pjevač i saksofonista grupe "Tattoo" iz Prijedora Dalibor Popović, poznatiji kao Mikša, preminuo je jutros u Beogradu od posljedica srčanog udara u 37. godini. Bio je oženjen i ima trogodišnju kćerku.

Tužnu vijest je za "Nezavisne novine" potvrdio i bubnjar "Tattooa" Nebojša Gačić Šone.

Potresen zbog gubitka prijatelja Gačić je kazao da je Mikša rođen u Zagrebu 1980. godine, te da je Akademiju likovnih umjetnosti završio u Banjaluci u klasi profesora Radomira Kneževića.

Kazao je da je Mikša već duži period živio u Beogradu, te je kratko dodao da je ovo veliki gubitak za njegovu porodicu i prijatelje, ali i sve one koji su ga voljeli zbog njegove muzike i slikarstva.

Gitarista banjalučkog sastava "Tupas mene" Dragan Moconja takođe je bio šokiran ovom viješću. Naveo je da je Mikšu poznavao godinama, da su veoma uspješno sarađivali, kao i da je svaka riječ suvišna.

"Pored toga što je odlično pjevao, svirao saksofon i slikao, on je bio duša od čovjeka. Ne znam šta se ovo dešava, valjda ovaj gore za sebe uzima najbolje", rekao je Moconja.

Na društvenim mrežama su se mnogi opraštali od ovog svestranog umjetnika, a među njima je bio i glumac Boris Šavija, koji je napisao: "Ne mogu vjerovati. Počivaj u miru, prijatelju!"

"Prijatelj, vrhunski muzičar, prekrasna osoba i brat! Počivaj u miru, naš dragi Mikša", glasila je još jedna poruka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije