Poznato ko će glumiti glavnog negativca u novoj adaptaciji Supermana

0
Radiosarajevo.ba
Poznato ko će glumiti glavnog negativca u novoj adaptaciji Supermana
Foto: IMDb / Jesse Eisenberg kao Lex Luthor

Britanski glumac Nicholas Hoult glumit će negativca Lexa Luthora u dugoočekivanom superherojskom filmu Superman: Legacy, koji će režirati James Gunn, donosi Deadline.

Hoult je bio jedan od glavnih izbora za ulogu Supermana, ali uloga jednog od prvih superheroja naposljetku je pripala mladom Davidu Corenswetu.

Supermanovu bolju polovicu Lois Lane utjelovit će Rachel Brosnahan.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Iako neće glumiti Clarka Kenta, Hoult će se pridružiti nizu poznatih glumaca koji su utjelovili jednog od najutjecajnijih negativaca u DC-jevim stripovima, kao što su Gene Hackman, Jesse Eisenberg i Kevin Spacey.

Warner Bros. je nastavio s odabirom glumaca za najnoviju stripovsku adaptaciju nakon završetka štrajka glumaca. Studio je prose sedmice potvrdio da će venezuelska glumica María Gabriela de Faría utjeloviti negativku The Engineer.

James Gunn je scenarist i redatelj filma Superman: Legacy, koji služi kao reboot DC-jevog filmskog svemira. Gunn je poznat po radu na Marvelovim Čuvarima galaksije (Guardians of the Galaxy) i DC-jevom hitu Suicide Squad (Odred otpisanih).

Snimanje filma počet će iduće godine, a premijeru možemo očekivati 11. jula 2025. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije