Poznati pjevač iz BiH u bolnici: Prima kisik, zaražen koronavirusom

1
Radiosarajevo.ba
Poznati pjevač iz BiH u bolnici: Prima kisik, zaražen koronavirusom
Foto: Privatni album / Mate Bulić

Priče kako je pjevač Mate Bulić (63) na respiratoru i da je u teškom stanju brzo su se proširile društvenim mrežama nakon što je jedan svećenik na Facebooku napisao kako će moliti za njegov oporavak, piše portal 24sata.hr.

Bulić je rođen u selu Blatnica u općini Čitluk, a pored Miroslava Škore i Marka Perkovića Thompsona, Bulić je jedan od omiljenijih pjevača među Hrvatima u BiH.

Novinari portala 24sata.hr kontaktirali su Matin tim, koji su im demantirali da je pjevač na respiratoru, ali su rekli da je istina da se nalazi u bolnici.

"Dragi prijatelji, hvala vam na svim porukama koje smo primili ovih dana. Istina je, Mate je zaražen koronavirusom i od ponedjeljka je u bolnici. Trenutačno prima kisik, ali hvala dragom Bogu, nije na respiratoru", naveli su za 24sata.

Podvukli su i su se oglasili oko ovog događaja zato što su htjeli skrenuti pažnju na to da bolest ne bira, ali i upozoriti druge da se što više paze i pridržavaju mjera kako bi zaštitili sebe, ali i druge.

"Prioritet nam je Matin oporavak i na to smo svi usredotočeni. On trenutačno nema mobitel sa sobom, stoga ne prima pozive i poruke. Još jednom, hvala svima koji su javili kako mole za Matu. U molitvama za brzim ozdravljenjem su nam svi koji se bore s ovom opakom bolešću", istakli su iz tima Mate Bulića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije