Poznat naziv posljednjeg Tarantinovog filma

0
Radiosarajevo.ba
Poznat naziv posljednjeg Tarantinovog filma
Foto: Facebook / Quentin Tarantino

Quentin Tarantino je već duže vrijeme spominjao da će njegov naredni film, pod nazivom "Filmski kritičar" biti i posljednji.

Ovaj 59-godišnji režiser trenutno sastavlja projekat, a planira da počne proizvodnju negdje ove jeseni, navodi The Hollywood Reporter.

Priča se da je radnja filma smještena u kasne sedamdesete u Los Angelesu, sa ženskim likom u fokusu, iako još uvijek nisu otkriveni dalji detalji radnje.

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Iako nije potvrđeno, postoje špekulacije da bi priča mogla biti usmjerena na čuvenu filmsku kritičarku, esejistkinju i romanopisca Polin Kael, kojoj se Tarantino dugo divio.

U stvari, druga knjiga Tarantina objavljena prošle godine  "Cinema Speculation", inspirisana je radom Kaelove, koja je preminula 2001. godine u 82. godini.

Quentin Tarantino otkrio koji svoj film smatra najboljim

Quentin Tarantino otkrio koji svoj film smatra najboljim

Izvještaj THR-a takođe smatra da bi Tarantinov posljednji film mogao da se poklopi sa kratkim stažom Kaelove koji je radila kao konsultant za Paramount pictures 1979. godine, prihvatajući ponudu Warrena Beattya.

Prvo je dovedena da radi kao konsultant na filmu Jamesa Tobacka "Ljubav i novac" iz 1982. godine, iako je njeno vrijeme u studiju trajalo samo nekoliko mjeseci prije nego što se vratila da piše filmske kritike za The New Yorker.

Ipak, nema potvrde da je "Filmski kritičar" inspirisan ili zasnovan na vremenu Poline Kael kada je radila kao konsultant u Paramountu, iako se čini da se vremenska linija filma i njenog djelovanja u Paramountu poklapaju.

Kao i kod većine Tarantinovih nedavnih projekata, još uvijek nema izgrađenog studija, iako izvori tvrde da bi projekat mogao da bude dostupan kupcima ove nedjelje, piše Daily Mail

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije