Potvrđeno je! Omiljeni filmski negativac vraća se u Ratove zvijezda

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno je! Omiljeni filmski negativac vraća se u Ratove zvijezda
Arhiv / Ilustracija
Potvrđeno je: James Earl Jones našao se u glumačkoj postavi koja će se naći u novom filmu franšize Ratovi zvijezda – Rogue One: A Star Wars Story.

Ovo znači – ako se ovo uopće treba objašnjavati – da se u epsku filmsku priču, nakon 33 godina vraća omiljeni negativac, Darth Vader (ako ne računamo Epizodu III: Osveta Sitha, iz 2005) - što smo i pretpostavili i o čemu smo već pisali nakon što je objavljen prvi trailer.

James Earl Jones "posudio" je svoj glas moćnom gospodaru Sitha ili, ako vam se više sviđa, Anakinu Skywalkeru, koji je u prvoj trilogiji bio rastrgan između sila Svjetla i Tame.

Podsjećamo, radnja filma Rogue One smještena je u vrijeme koje prethodi prvoj Star Wars trilogiji i pratimo priču kako i zašto su pobunjenici odlučili da ukradu planove za Zvijezdu smrti.

Prvi je ovo spin-off serijala o Ratovima zvijezda i prvi je koji u nazivu nema „epizoda“ i rimske brojeve. Naravno, sljedeće godine gledat ćemo Epizodu VIII, nastavak sage o porodici Skywalker (prošle godine smo gledali premijeru Epizode VII: Sila se budi).

Da se Jones vraća u ovu filmsku priču potvrdila je predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy, a rekla je: „Da, kratko će se pojaviti. Ali, u ključnom strateškom momentu u budućnosti, njegova uloga će izrazito porasti.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije