Potpuni preokret: Greta Gerwig želi snimiti nastavak filma 'Barbie'

0
Radiosarajevo.ba
Potpuni preokret: Greta Gerwig želi snimiti nastavak filma 'Barbie'
Foto: IMDb / 'Barbie' bi mogao dobiti nastavak

Rediteljka filma Barbie, Greta Gerwig, promijenila je mišljenje povodom kreiranja nastavka za njen hit film koji je nominovan za Oscara.

Ona je u razgovoru s Deadlineom pričala o njenim "updateovanim" osjećanjima i rekla, "Ne odbacujem ga, želim da ga snimim", prenosi IGN.

Dok su neki fanovi jasno stavili do znanja da Gerwigom svijetu nije potreban Barbie 2, mnogi drugi će sigurno biti uzbuđeni kada čuju da razmišlja o nastavku.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Ipak, za sada je ovo daleko od potvrde, a o potencijelnom nastavku bi trebalo da se razgovara s proizvođačem igračaka Mattelom, glumicom Margot Robbie, producentom Davi Heymanom, i Warner Bros. Discoveryjem, prije nego što se počne razmišljati o filmu.

I druge obaveze koje ima Gerwig mogu da utiču na nastavak, jer ona režira i piše scenario za dva The Chronicles of Narnia Netflix filma.

Deadlineu je rekla da se uskoro vraća u London i priključuje ranoj fazi predprodukcije. Još ima dosta da se radi da bi se ovi filmovi oblikovali, a očekuje se da će snimanje početi krajem 2024. ili početkom 2025.

To znači da ćemo Barbie 2 čekati makar nekoliko godina ako film dobije zeleno svjetlo.

Definitivno okret za 180 stepeni jer je prošlog novembra Robbie rekla da "ne može da zamisli kako bi izgledao nastavak", pošto je Barbie tim kreirao film bez razmišljanja o nastavku.

Prije nje, u julu, Gerwig je rekla da je potencijal za Barbie 2 "ravan nuli".

Barbie je bio jedan od najprofitabilnijih filmova prošle godine, a čak je dobio i osam nominacija za nagradu Oscar, iako je osvojio samo jedan (za pjesmu).

Film je prema posljednjim brojkama uspio da prebaci cifru od milijardu dolara ($1.445.638.421).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije