Poslušajte Neyru, novo ime na muzičkoj pop sceni

2
Radiosarajevo.ba
Poslušajte Neyru, novo ime na muzičkoj pop sceni
FOTO: Promo / NEYRA

Sarajevska kantautorica NEYRA je 20. marta predstavila svoj prvi singl i spot „Angel's Daugther".

Pjesma je posvećena njenoj mami Aidi kojoj se najviše divi, a koja joj je pružila ljubav i strpljenje i u najtežim trenucima.

„Nakon konverzacije s njom o mojoj budućnosti, preplavljena emocijama, uzela sam gitaru i priča se sama sklapala. Nekoliko mjeseci kasnije, više sam nego uzbuđena što predstavljam svoj prvi singl na prvi dan proljeća”, kaže Nejra Jerlagić čije je umjetničko ime NEYRA.

Pjesma se svidjela producentici Livini Tanović pa su detalje zajedno završile i snimile. NEYRA je potom napisala i scenarij za spot kojeg je režirao Yasin Emir Akbaş.

„Ideju za spot sam dobila gledajući videa sa maminog i tatinog vjenčanja, pa sam našla stare slike i pisma, te je mašta učinila svoje“, kaže ona. Za crtež krila i dizajn omota singla „Angel's Daugther“ zaslužna je Iman Kabaš.

Obavijest za građane Sarajeva: Mogući prekidi vodosnabdijevanja u nekoliko ulica zbog radova

Obavijest za građane Sarajeva: Mogući prekidi vodosnabdijevanja u nekoliko ulica zbog radova

Oduvijek i zauvijek zaljubljena u muziku, NEYRA je svirala flautu, učila solo pjevanje, išla na časove klavira, svirala gitaru i pisala pjesme.

„Zaljubila sam se u muziku od trenutka kada sam dobila svoj prvi MP3 i maštala o danu kada će neko čuti moju pjesmu. Strpljivo sam smišljala kako bih voljela da moja karijera izgleda i čekala trenutak da se napokon mogu posvetiti muzici“. U međuvremenu je imala brojne nastupe, akustične svirke u respektabilnim klubovima i bila članica rock benda MA6.

„Mislim da je ovo početak divne priče o kojoj sam uvijek sanjala. Već imam mnoge ideje o narednim projektima i već spremne pjesme koje čekaju da ih svijet čuje“, poručuje nova kantautorica na bh. pop sceni, NEYRA.

Nejra Jerlagić ima 22 godine, apsolventica je informacionih tehnologija i radi kao QA analitičarka u sarajevskoj kompaniji Authority Partners.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije