James Night pjeva Plavi orkestar i Balaševića na engleskom

1
Radiosarajevo.ba
James Night pjeva Plavi orkestar i Balaševića na engleskom
promo / James Night

Znate li ko je James Night? Vjerovatno ne, osim ako niste na TikToku i imate ispod 25 godina.

James Night je pseudonim Leonarda Šajina iz Hrvatske, koji na svojim društvenim mrežama objavljuje prepjeve pjesama sa ex-Yu prostora, uglavnom po željama svojih pratilaca.

Na TikToku najviše uspjeha imale su njegove verzije pjesama Plavog orkestra i Đorđa Balaševića, ali ima ih tu još puno, poput Zenica bluza od Zabranjenog Pušenja ili Cesarice od Olivera.

Jelena Trivić kandidatkinja za gradonačelnicu Banje Luke

Jelena Trivić kandidatkinja za gradonačelnicu Banje Luke

@thejamesnight

Cardas 🦶 #dordebalasevic #devojkasacardasnogama #tiktokbalkan #tiktoksrbija #tiktokhrvatska #tiktokbosna #tiktok #capcut #viral #fyp #pjevanje #cover #prijevod #engleski #tiktokaustria #tiktokdeutschland #novisad #tiktokslovenia

♬ original sound - James Night

Djevojka sa čardaš nogama je također jedna od njegovih traženiijh izvedbi.

@thejamesnight

Bolje biti pijan nego star na engleskom!! Pokusao sam zadrzati emociju pjesme, lyricse sam morao malo promijeniti kako bi bilo zvucnije 😆 #pjevanje #boljebitipijannegostar #plaviorkestar #balkantiktok #tiktokhrvatska #tiktokbosna #tiktoksrbija #tiktokbalkan #cover #english #prijevod

♬ original sound - James Night

James, tj. Leonardo trenutno ima više od 20 hiljada pratitelja na TikToku i 250 hiljada lajkova, dok ga na Instagramu prati 4 i po hiljade ljudi. Ovaj izuzetno talentirani mladić je rodom iz Vinkovaca, a već je sa šest godina po sluhu naučio svirati klavir, te kasnije nastavio u muzičkoj školi. Za režiju spota "Godišnji“ grupe Pocket Palma, bio je 2020. godine nominovan za nagradu Porin u kategoriji najboljeg video spota. 

Krenuo je i sa autorskom muzikom, te prije godinu dana objavio i svoj prvi album. Sada je pod okriljem izdavačke kuće Dancing Bear iz Zagreba upravo objavio i novi singl Silver lining.

Muziku i tekst je napisao sam, a njegova je i realizacija video spota, koji je inspirisan hvaljenim filmom "Everything Everywhere All At Once". 

Navodno je Leonardova mama iz Zenice, što je bio i razlog za prepjev Zenica blues. Prepjevi zvuče i kao parodija, ali i kao ozbiljne pjesme, na slušaocu je da odluči.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@thejamesnight/video/7167303400130972934[/tiktok]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije