Vojko V pred koncert u Sarajevu: 'Bit će glazbeni spektakl'

2
N. Žunić
Vojko V pred koncert u Sarajevu: 'Bit će glazbeni spektakl'
FOTO: Instagram / Vojko V

Reper Andrija Vujević, poznatiji pod umjetničkim imenom Vojko V, održati će 10. marta koncert u sarajevskom klubu Cinemas Sloga. 

Nekadašnji član grupa Dječaci i Kiša Metaka, Vojko V je pjesmom Zovi Čovika u januaru 2018. godine krenuo u solo karijeru. Od tada, objavio je niz hitova koji broje milionske preglede na YouTubeu

Među njegovim najpopularnijim i najviralnijim pjesmama su svakako Ne Može, Kako To, Pasta Italiana (kolaboracija s Tončijem Huljićem i Krešom Bengalkom), Obama (kolaboracija s Z++), Umoran i Evo Me Opet

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Vojko V je u dosadašnjoj solo karijeri objavio album Vojko, u aprilu 2018. godine. 

Iako u suštini komični, tekstovi ovog repera rođenog u Kninu su često komentari na političku situaciju i stanje u muzici u Hrvatskoj i na Balkanu. 

Treba spomenuti i da je 1. marta izašao novi album ovog hrvatskog repera. Ime albuma je Dvojko, a sadrži 14 pjesama. Tri su već objavljene kao singleovi, a sve pjesme su objavljene na njegovom YouTube kanalu. 

Nekoliko dana prije koncerta u Sarajevu, njegovog drugog nakon februara 2019. godine, Vojko V je odgovorio na nekoliko pitanja za portal Radiosarajevo.ba, i to onako kako smo i očekivali - u svom stilu. 

Radiosarajevo.ba: Vojko, hvala Vam na ustupljenom vremenu. Kako se osjećate povodom povratka u Sarajevo? 

Vojko V: Osjećam se super, u Sarajevu su uvijek bili dobri koncerti

Radiosarajevo.ba: Kakva su Vaša prethodna iskustva s bosanskohercegovačkom publikom? 

Vojko V: Iskustva su super. Prošle godine sam odradio dosta datuma u Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba: Šta mogu očekivati fanovi koji dođu na koncert 10. marta u Cinemas Slogu? 

Vojko V: Ja repam svoje pjesme, DJ VRH vrti muziku. Bit će to  glazbeni spektakl

Radiosarajevo.ba: Vaša karijera je eksplodirala nakon odlaska u solo vode. Kako sada gledate na period proveden u Dječacima i Kiši Metaka?

Vojko V: Zahvalan sam na iskustvima koja sam stekao u ta dva benda. Bez toga bi moja solo karijera izgledala drugačije. 

Radiosarajevo.ba: Posebno je impresivna Vaša pjesma Zovi Čovika, prvi put da je reper s naših prostora uradio pjesmu na 7/8 metrici. Kako je tekao kreativni proces i kako je pala odluka da se ide u takav poduhvat? 

Vojko V: U jednom trenutku sam shvatio da nema rapa na nesimetričnim mjerama i odlučio sam se okušati u takvom nečemu.

Radiosarajevo.ba: Puno pažnje je privukao mladi reper Dino Blunt u spotu za pjesmu TT-33, iako nije imao verse u pjesmi. Može li se očekivati neka saradnja s ovim reperom u budućnosti? 

Vojko V: Nije nemoguće. 

Radiosarajevo.ba: Iako je prošlo skoro tri godine, još uvijek se aktivno sluša Vaša pjesma Obama u kojoj ste surađivali sa Z++. Da li je još nešto planirano s ovim producentom i reperom iz Osijeka? 

Vojko V: Dogovarali smo se da moramo napraviti nešto bolje, ali ništa konkretno.

Radiosarajevo.ba: Vaši tekstovi se smatraju izuzetnim, posebno za naše standarde, zbog njihove tematike i odličnog načina prenošenja poruka. Kako inače teče kreativni proces u kreiranju tekstova za Vaše pjesme? 

Vojko V: Tu nema pravila. Samo moraš sjesti, pisati, brisati i opet pisati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije