Pogledajte video s psićem koji je jednog od najmoćnijih Amerikanaca poslao na doživotnu robiju

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte video s psićem koji je jednog od najmoćnijih Amerikanaca poslao na doživotnu robiju
Foto: Buzzfeed / Alex Murdaugh je u zatvoru

Na Netflixu od jučer, 21. septembra, možete pogledati nastavak sage o padu jedne od najmoćnijih američkih porodica.

Murdaugh Murders: A Southern Scandal nastavlja se u drugoj sezoni, s tri nove epizode u kojima vidimo detalje raspleta suđenja nakon kojeg je Alex Murdaugh, u martu ove godine, osuđen na dvije doživotne robije, zbog ubistva supruge Maggie i sina Paula (22). 

Murdaugh je potomak utjecajne pravničke obitelji iz okoline Charlestona - vladali su uglednim Hamptonom. Decenijama, do 2006. članovi obitelji obnašali su dužnost tužitelja na tom području, a Murdaugh je bio istaknuti odvjetnik u regiji Deep South. 

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

U nastavku ove Netflixove dokumentarne serije gledamo kako je godinu i po dana Alex Murdaugh poricao da je bio blizu mjesta gdje su njegova supruga Maggie i sin Paul (22) brutalno ubijeni. Iako je tvrdio da nije kriv za ubistva, priznao je da je lagao o svom alibiju i počinjenom financijskom kriminalu (i prije dva dana je priznao krivicu za finansijske malverzacije), što je narušilo njegov kredibilitet kod porote.

Ali, jedna od njegovih žrtava, njegov sin, je pružila ključni dokaz nakon njegove smrti za koji pravni stručnjaci kažu da je razotkrila očevu mrežu laži i na kraju dovela do njegove osude za dvostruko ubistvo.

"Ironično je, na kraju, da je žrtva, Paul Murdaugh, ta koja je riješila svoje ubistvo", rekao je Dave Aronberg, državni advokat okruga Palm Beach u Floridi.

Ključni dokaz dolazi iz video snimka, koji je Paul snimio nekoliko trenutaka prije nego što je upucan i ubijen.

Na snimku se vidi pas, inače vlasništvo porodičnog prijatelja, za kojeg Paul snima navedeni video - snimljen pet minuta prije ubistva.

I dok Paul priča sa svojom majkom, u jednom trenutku se začuje "dođi ovamo, Bubba..." (ime porodičnog psa). Bio je to glas Alexa Murdaugha i krunski dokaz da je bio na mjestu zločina pet minuta prije ubistava. 

Pogledajte taj video, a ukoliko želite pogledati sve detalje pada Murdaughovih pogledajte odličnu Netflixovu dokumentarnu seriju na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije