Pogledajte Diskoteku, prvi spot i singl sarajevskog alt punk benda Individua

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte Diskoteku, prvi spot i singl sarajevskog alt punk benda Individua
Foto: Promo / Individua, band

Nakon više od 5 godina od osnivanja i razno raznih turbulencija unutar benda, “Individua” objavljuje svoj prvi singl i spot pod nazivom “Diskoteka”.

Potpuno neočekivano, ali sa puno žara, bend se okuplja ponovno u toku ljeta 2023. godine u Sarajevu prilikom čega nastaju neke nove pjesme i inicijalni planovi oko snimanja prvog singla i spota, a kako se nadaju iz benda uskoro i albuma. Individue su: Darin Ramić Mazalović (bas i vokal), Muris Sladić (gitara) i Natanijel Latal (bubanj).

"U Diskoteci, pratimo bezimenog protagonistu, čije se opiranje životnim promjenama prikazuje kroz promjenu kafane u novo, nepoznato mjesto, gdje omladina vrvi i život se rađa. Titularna Diskoteka je ovo stanje uma, materijalizovano" - kažu iz benda.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Pjesma je snimana u SpaceEcho studiju Kemala Sulejmanovića, mix i mastering pjesme je rađen u muzičkom studiju Antika, pod budnim okom i uhom Hamdije Salihbegovića i Nedžada Merdžanovića.

"Sam spot, kao i pjesma, je isključivo autorski rad članova benda, prvenstveno režisera i scenariste Darina Ramića Mazalovića (koji je i autor teksta). ali i drugih prijatelja ovog vokalno instrumentalnog sastava, od kojih treba spomenuti asistenta režije i kamermana Tina Požarnika, te glavnog glumca Demijana Ćatića, i mnogobrojne statiste koji su pro bono učestvovali u snimanju spota. Color grading za spot je radio Belgijanac Arthur Zwartjes, diplomirani režiser" - dali su još detalja Individue.

Spot i singl Diskoteka je ujedno i najava za debitantski album, čija objava je planirana u drugoj polovici 2024. godine.

"Audio-vizuelno-literarni pokret Individua se sa ovim autorskim projektom, ali i mnogim koji slijede u budućnosti, želi predstaviti kao ozbiljan član mlade scene i pokazati da je moguće razbijati ustaljene radne šablone i na koncu dana biti i više od samo benda" - obećavaju nam Individue.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije