Pobjednički nastup na showu 'The Voice': Ostavio sve na rubu suza

0
Radiosarajevo.ba
Pobjednički nastup na showu 'The Voice': Ostavio sve na rubu suza
Foto: Screenshot / Martin Kosovec

U finalu hrvatskog muzičkog showa The Voice, u kojem je pristiglo više od 138 hiljada glasova gledatelja, pobjednik je dobio nešto više od 88 hiljada glasova.

Publika je rekla svoje. Na četvrtom mjestu završio je Jakov Peruško Rihtar, na trećem mjestu Luka Novokmet, drugo mjesto zauzela je Ana Širić, dok je Martin Kosovec osvojio prvo mjesto i postao pobjednik četvrte sezone The Voicea.

Tokom finala, Kosovec je izveo hit grupe Dorian Gray, Sjaj u tami, te My Way Franka Sinatre. Mentorica Vanna nije mogla skriti emocije. "Ljudi plaču kad te slušaju kako pjevaš. Dobro da nisi ni svjestan toga. Evo, s ovom pjesmom nekako sam smatrala da veliki talenti imaju i veliku odgovornost", jedva je Vanna dovršila svoje komentarisanje, a izraz na njenom licu govorio je više od bilo kakve riječi.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Martin je najmlađi od četvero finalista i ima samo 18 godina. Prije The Voicea nastupao je na brojnim festivalima. Učenik je Zrakoplovne tehničke škole u Velikoj Gorici. "Jesam li ja doista najveći ‘cooler‘ u The Voice Hrvatska? Ne znam. Ja puno ne filozofiram, a nisam sklon ni dramama. Dođem, otpjevam i to je to", pa je dodao kako voli muziku Franka Sinatre, Toma Jonesa, Dade Topića...

Dobio je i ugovor s Universal Music Groupom i finansijsku nagradu za muzičko usavršavanje od 25.000 eura koju osigurava HRT.

Nakon proglašenja pobjednika, gledatelji su pohrlili na društvene mreže i pisali salve pohvala. "Lik piva Sinatru, Tom Jonesa, Vukova i Massima i opet u svakoj izvedbi bio svoj", jedan je od komentara, piše Direktno.hr.

Drugo mjesto osvojila je Ana Širić iz Posušja. Ana je viša medicinska sestra za koju je već poznato da pacijente uveseljava i svojim glasom. Ani je muzika svojevrsni bijeg iz stresne svakodnevice, ali i njezina oaza mira.

Nastupa s folklorom i dalmatinskim klapama već gotovo šest godina, a tu su i nastupi s bendom i horovima. Muzički uzori su joj Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Ella Fitzgerald i Sarah Vaughan.

Studirala je u Splitu, ali Zagreb je njen novi dom. Hobi joj je svojevremeno bio nogomet, no sada za njega više nema vremena. Na The Voice su je prijavili prijatelji, a ona je spremna na svoj potpuni profesionalni zaokret. Ana ima 24 godine i omiljeni muzički pravci su joj jazz, rock i soul.

Martinov finalni nastup možete pogledati na linku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije