Ovo samo može Tom Hardy: Da li je Venom najbrutalniji Marvelov film dosad

Radiosarajevo.ba
Ovo samo može Tom Hardy: Da li je Venom najbrutalniji Marvelov film dosad
PrtScr / Ovo samo može Tom Hardy

Treći trailer za Marvelov film Venom jučer je "sletio" na internet i podsjetio nas još jednom zašto nikako nije dobra ideja zezati se sa Smrtonosnim Zaštitnikom (Lethal Protector, op.pr.).

Dakle, nakon što su nas mjesecima "mamili" kratkim videima, jučer smo konačno vidjeli koga će to Venom (Tom Hardy) razlupati u novom filmu, i ne, nije Carnage, kako su mnogi najavljivali.

Neprijatelj je zapravo Dr Carlton Drake (Riz Ahmed) koji, kako se čini, pokušava stvoriti armiju super vojnika i koji ima vanzemaljsko odijelo po imenu Riot.

Nažalost, ovo bi moglo značiti da će se Carnage, kojeg glumi genijalni Woody Harrelson, pojaviti tek u end-credit sceni.

I dok će ovo rastužiti brojne fanove, ipak novi trailer obećava nam mračno putovanje i brutalnost, kakvu dosad nismo gledali u Marvelovim filmovima.

Redatelj Ruben Fleischer inspiraciju je tražio direktno u stripu i kazao je kako je film zamislio kao nešto nasilno i zlokobno.

"Ovaj film želi odati počast stripovima, koliko god možemo, čak i bojom. U stripu, on zubima otkida ljudima glave i jede njihov mozak. Čudno bi bilo napraviti film u kojem se to ne dešava. Zaista smo se trudili da što više tome odamo počast", kazao je on.

Zaista se, nakon ovog trailera, čini da gledamo najmračniji Marvelov lik.

Treba istaći i da ćemo ovog Venoma gledati bez Spider-Mana: Venom je počeo život kao jedan od "spajdijevih" najvećih neprijatelja, fuzija odbačenog crnog, simbiotskog odijela Wallcrawlera i poniženog novinara Eddieja Brocka.

Spider-Man i Tom Holland se neće pojaviti zbog ugovora između Sonyja i Disneya, koji sprječava da se Parker pojavi u filmu, no internetom i dalje kruže glasine kako bi se omiljeni čovjek-pauk ipak mogao pojaviti, bar na tren.

Također, zbog navedenog, Venom neće na svom odijelu imati ikonski simbol, amblem bijelog pauka na prsima. Umjesto toga, na njegovim prsima bit će iscrtane bijele vene kojima će se odati homage originalnom dizajnu.

Venom u kina stiže 5. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije