Otkriven uzrok smrti Charlbi Dean, glumice iz filma koji je otvorio ovogodišnji SFF

2
Radiosarajevo.ba
Otkriven uzrok smrti Charlbi Dean, glumice iz filma koji je otvorio ovogodišnji SFF
Foto: EPA-EFE / Charlby Dean

Charlbi Dean, glumica iz serije Black Lightning i filma Triangle of Sadness, preminula je u dobi od 33. godin krajem augusta ove godine.

Javnost je sumnjala da je uzrok smrti vakcinacija protiv koronavirusa, no njen brat Alex Jacobs istakao je da to nije slučaj.

Mrtvozornik iz Njujorka potvrdio je za People da je glumica preminula zbog komplikacija nakon uobičajene operacije, koju je imala prije deset godina.

Bošnjaci povlače pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Dodikov Izborni zakon RS

Bošnjaci povlače pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Dodikov Izborni zakon RS

Preminula 32-godišnja glumica, zvijezda filma koji je osvojio glavnu nagradu u Kanu

Preminula 32-godišnja glumica, zvijezda filma koji je osvojio glavnu nagradu u Kanu

Njen brat je izjavio da je Dean učestvovala u teškoj saobraćajnoj nesreći 2009. godine, nakon čega su joj doktori odstranili slezenu. U nesreći je također zadobila slomljena rebra i leđa.

Medicinski istražitelj iz Njujorka u srijedu je potvrdio da je uzrok smrti sepsa. Bakterijska sepsa nastala je nakon što je bila zaražena bakterijom poznatom kao Capnocytophaga.

Iako je infekcija rijetka, postoje različite vrste takve infekcije, koje se razvijaju u ustima ljudi i koje su također prisutne u ustima životinja. Osobe s autoimunim problemima i bez slezene posebno su osjetljive.

Nije jasno je li ugriz životinje odgovoran za infekciju glumice, budući da medicinski istražitelj nije javno objavio njenu punu autopsiju.

Podsjećamo, Charlbi Dean je glumila u filmu Trougao tuge švedskog reditelja Rubena Ostlunda, koji je otvorio ovogodišnji SFF.

Južnoafrička glumica, koja je bila i model, glumila je uz Woodyja Harrelsona u filmu Trougao tuge koji je bio hvaljen na filmskom festivalu u Cannesu.

Glumila je manekenku Yayu koja je zajedno s dečkom Carlom (Harris Dickinson) krstari svijetom visoke mode. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. i osvojio je Zlatnu palmu, najveću nagradu koja se dodjeljuje na festivalu.

Njena karijera na ekranu počela je 2010. kada se pojavila u komediji Spud, s Troyeom Sivanom u glavnoj ulozi.

Ponovila je svoju ulogu u nastavku 2013., a zatim se pojavila u CBS-ovoj TV seriji Elementary. Dean se također pojavila u filmovima Don't Sleep i An Interview With God, prije nego što je preuzela jednu od svojih najpoznatijih uloga, Syonide u CW seriji Black Lightning.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije