Ona je dala oružje Baldwinu, jedna rečenica iz intervjua možda otkriva uzrok tragedije

0
Radiosarajevo.ba
Ona je dala oružje Baldwinu, jedna rečenica iz intervjua možda otkriva uzrok tragedije
Instagram / Hannah Gutierrez-Reed i Alec Baldwin

Tragedija u kojoj je holivudski glumac Alec Baldwin na setu filma Rust nehotice usmrtio  snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu i dalje je predmet istrage.

Gotovo svakog sata pojavljuju se novi detalji koji bi mogli rasvijetliti strašnu nesreću koja je zavila Hollywood u crno.

Tako Daily Mail otkriva identitet mlade oružarke koja je u kolicima na setu ostavila tri pištolja koji su trebala poslužiti kao rekviziti, da bi asistent režije Dave Halls jedan od njih predao Baldwinu ne znajući da je napunjen pravim mecima.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Riječ je o Hannah Gutierrez-Reed (24) koja je u jednom podcastu emitiranom prošli mjesec priznala kako nije bila baš najspremnija za rad na spornom snimanju.

'Umalo nisam prihvatila posao jer nisam bila sigurna da sam spremna. No, kada je snimanje krenulo - sve je teklo glatko', kazala je Gutierrez-Reed kojoj je to bilo drugo filmsko iskustvo uopće.

Također je priznala kako joj je punjenje pištolja ćorcima predstavljao veliki stres jer zapravo nije znala što radi pa je pomoć potražila od oca, inače legendarnog i iskusnog oružara Thella Reeda koji je sudjelovao u brojnim holivudskim produkcijama.

U intervjuu je također naglasila kako ju je otac počeo podučavati o oružju u dobi od 16 godina, no intenzivno je počela trenirati svega zadnjih nekoliko godina.

Sve oči su uprte upravo u Hannahu Gutierrez Reed (24) koja je prema polcijskom izvještaju pripremila vatreno oružje kojim je glumac ispalio fatalni hitac.

Taj pištolj je stavila na kolica s još dva komada oružja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije