Odgođen izlazak osmog dijela 'Nemoguće misije'

0
Radiosarajevo.ba
Odgođen izlazak osmog dijela 'Nemoguće misije'
Foto: IMDb / Sedmi dio 'Nemoguće misije' podbacio na kino blagajnama

Štrajk glumaca iz dana u dan donosi loše vijesti za sve ljubitelje filmova.

Nakon što su odgođeni The Bikeriders s Tomom Hardyjem i Deadpool 3, na red je došao film iz poznate filmske franšize Toma Cruisea. Nemoguća misija 8 je, prema prvobitnom planu, trebala stići u kina tokom juna 2024. godine, no to se ipak neće dogoditi.

Zbog štrajka, novi datum izlaska je 23. maj 2025. godine. Iako se radnja još ne zna u potpunosti, ono što je sigurno jest da će se priča nastaviti na ovogodišnji film Nemoguća misija: Odmazda - Prvi dio.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Sedmi dio je ovog ljeta podbacio u kinima diljem svijeta. Sveukupno je zaradio 567.5 miliona dolara (1,04 milijardi KM). Iako je budžet filma iznosio 291 milion dolara (538,7 miliona KM), Paramount je na kraju bio u gubitku od 40 miliona dolara (74,05 miliona KM), nakon što se uračunaju stvari poput, primjerice, marketinga.

Film je morao zaraditi minimalno 800 miliona dolara (1.48 milijardi KM) kako bi se smatrao uspješnim na velikim ekranima, no to se nije ostvarilo.

Ovaj poraz u kinima nije rezultat loše priče filma. Naprotiv, Nemoguća misija 7 se smatra jednim od boljih u franšizi, no konkurencija u vidu Barbie i Oppenheimera ga je jednostavno potopila na kino blagajnama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije