Objavljena ponovo nakon 34 godine: Pogledajte Madonninu zabranjenu reklamu za Pepsi

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena ponovo nakon 34 godine: Pogledajte Madonninu zabranjenu reklamu za Pepsi
Foto: Printscreen / Madonna

Madonna je 1989. snimila reklamu s Pepsijem s kojom je najavila vlastitu turneju, no ubrzo je bila zabranjena. Reklama je, nakon više od tri decenije, ponovo dostupna na internetu. Pepsi je reklamu objavio kako bi proslavili 125. godišnjicu kompanije, a ona je po prvi put u 34 godine ponovo prikazana na MTV Video Music Awards.

Reklama je već pri prvom prikazivanju postala vrlo kontroverzna jer je prikazivala zapaljene križeve i zavođenje svetaca. Ubrzo nakon, vjerske su organizacije i sam Vatikan osudile reklamu. Pepsi je pod pritiskom dijela javnosti u aprilu 1989. povukao reklamu.

Osim toga, poznata je kompanija pića tada raskinula ugovor s Madonnom vrijedan čak pet miliona dolara.

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Na veliku je vijest o objavi reklame reagovala i sama Madonna koja je na svojim društvenim mrežama objavila snimku i napisala:

"Prije 34 godina napravila sam reklamu s Pepsijem kako bi promovirala svoj singl Like A Prayer. Reklama je otkazana čim sam odbila promijeniti scene iz reklame u kojima ljubim afroameričkog svetca ili palim križeve. Tako je započela moja slavna karijera umjetnice koja odbija ugroziti svoj umjetnički integritet. Hvala Pepsiju što su napokon shvatili genijalnost naše saradnje. Umjetnici su ovdje da remete mir".

View this post on Instagram

A post shared by Madonna (@madonna)

Podsjetimo, Madonna je trenutno na Celebration turneji koja sredinom oktobra stiže u Europu. Pjevačica će najprije nastupati u Londonu, 14. oktobra, a zatim će do decembra ove godine održavati koncerte širom Europe, piše Muzika.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije