Objavljen trailer za film Breaking Bad: Otkriveno i kad izlazi "El Camino"!

Radiosarajevo.ba
Objavljen trailer za film Breaking Bad: Otkriveno i kad izlazi "El Camino"!
Foto: AMC / Walter i Jesse

Dugo očekivani film koji dolazi kao nastavak genijalne serije Breaking Bad (Na putu prema dolje) izaći će na Netflixu 11. oktobra i to pod imenom El Camino (na putu, špan.).

Film nastavlja tačno tamo gdje je serija stala, Jesse (Aaron Paul) je u bjekstvu nakon što je prošao torturu kada su zatočili Jack i njegova banda. 

Film režira kreator Breaking Bada Vince Gilligan, koji je napisao i scenarij, a sinopsis kaže sljedeće: "Nakon dramatičnog bježanja iz zatočeništva, Jesse se mora pomiriti s prošlošću kako bi stvorio bilo kakvu vrstu budućnosti.

Objavljen je i trailer:

U traileru vidimo Skinny Petea (Mršavi Pete), kojeg i u filmu glumi Charles Baker, kako ga ispituju u policiji, tražeći informaciju gdje je Jesse. Pete kaže da ne zna gdje je - a i da zna, ne bi im rekao, jer "nema šansi da ću pomoći da neko kao Jesse Pinkman bude opet u kavezu".

Breaking Bad je jedna od zasigurno najboljih TV serija svih vremena, sa impresivnom ocjenom 9.5 na IMDb-u. Četiri posljednje epizode najbolje su ocijenjene finalne epizode u TV historiji: niti jedna nema ocjenu manju od 9.7 na IMDb-u. 

Za one koji još uvijek nisu gledali seriju (realno, ne znamo šta više čekate), radnja se odvija oko lika Waltera Whitea (Bryan Cranston) koji je profesor hemije.

U trenutku kada sazna da boluje od neizlječivog karcinoma, postaje proizvođač posebnog, plavog kristalnog meta (droga, op.pr.) kako bi ostavio nešto novca porodici nakon što umre i u pet sezona voljet ćete ga, pa mrziti, i tako ko zna koliko  puta. 

Pomoćnik mu je Jesse Pinkman, a još uvijek ne znamo da li će se genijalni Heisenberg (nadimak Cranstona u seriji) vratiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije