Novi udar na korisnike: Netflix ponovo poskupljuje?

0
Radiosarajevo.ba
Novi udar na korisnike: Netflix ponovo poskupljuje?
Foto: Pexels / Ilustracija

Netflix će vjerovatno i ove godine povećati cijene pretplatničkih paketa, što bi moglo ubrzati rast njegovih prihoda i dobiti.

Naime, prošlog oktobra, ova streaming platforma za gledanje filmova i serija povećala je cijenu osnovne pretplate s 9,99 dolara na 11,99 dolara mjesečno u SAD-u, a korekcija cijena napravljena je i za tržište Velike Britanije i Francuske.

Iako još nije službeno najavljeno, izvršni direktori kompanije su izjavili da je novi rast cijena moguć.

Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

Suosnivač kompanije Greg Peters nedavno je objavio kako je prošle godine Netflix "odgodio povećanje cijena" dok je uvodio program plaćanja dijeljenja korisničkih računa.

"To smo smatrali oblikom zamjene za povećanje cijena. Sada kada smo to prošli, možemo nastaviti s našim uobičajenim pristupom povećanjima cijena. I povećanja cijena, vidjeli ste da smo to radili u SAD-u, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Ta se promjena odvijala bolje nego što smo predviđali”, izjavio je Peters za Variety i dodao:

Netflix sprema najveću promjenu u svojoj 27 godina dugoj historiji, evo o čemu je riječ

Netflix sprema najveću promjenu u svojoj 27 godina dugoj historiji, evo o čemu je riječ

"Nastavit ćemo pratiti druge zemlje i pokušati procijeniti kada smo isporučili dovoljno dodatne zabavne vrijednosti kako bismo zamolili naše korisnike da malo više plate za održavanje tog pozitivnog mehanizma i ostali u mogućnosti investirati u produkciju sjajnih filmova, serija i igara za pretplatnike".

Netflix je prošle godine došao do čak 29,5 miliona novih pretplatnika i time 'pomeo' konkurenciju, koja se muči zadržavati i postojeće, a kamoli dolaziti do novih.

"Iako očekujemo usporavanje rasta, vjerujemo da Netflix još uvijek ima značajan prostor za rast jer nastavlja pretvarati korisnike u plaćene pretplatnike", smatraju analitičari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije