Netflix sprema najveću promjenu u svojoj 27 godina dugoj historiji, evo o čemu je riječ

0
Radiosarajevo.ba
Netflix sprema najveću promjenu u svojoj 27 godina dugoj historiji, evo o čemu je riječ
Foto: Pexels / Ilustracija

Netflixov uspjeh s onim što naziva "programom u blizini sporta" - dokumentarnim serijama kao što su Beckham, Break Point ili Formula One: Drive to Survive - dugo je poticao nagađanja da će prije ili kasnije krenuti u prijenos sportskih događaja uživo, piše Financial Times.

Njegovi konkurenti već su u tome. Amazon je potpisao 10-godišnji ugovor s NFL-om za prijenos fudbala četvrtkom navečer, dok Apple TV+ ima ugovor o streamanju s Major League Baseball i Major League Soccer. Peacock ima ugovor s engleskom Premier League.

Dakle, kada su Netflix i World Wrestling Entertainment ove sedmice najavili 10-godišnji ugovor vrijedan 5,5 milijardi dolara (9,91 milijardi KM) za streaming Raw-a - hrvačke emisije koja je pokrenula karijere Dwaynea "The Rock" Johnsona, Johna Cene i Stevea Austina - to je naširoko viđeno kao prvi korak u sportskom programu uživo.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Kao što je poznato, profesionalno hrvanje nije pravi sport, već "skriptirana sportska zabava", kao što je suizvršni direktor Netflixa Ted Sarandos primijetio u video razgovoru s investitorima u utorak. I rekao je da se upravo zato WWE dobro uklapa u Netflix, a pravi sport ne.

Raw ugovor omogućit će Netflixu emitiranje tri epizode sedmično, 52 sedmice godišnje, piše Financial Times.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije