Novi detalji tragedije: Baldwin uperio pištolj u kameru kada je ispalio fatalni hitac

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji tragedije: Baldwin uperio pištolj u kameru kada je ispalio fatalni hitac
Foto: EPA-EFE / Alec Baldwin

Glumac Alec Baldwin vježbao je potezanje oružja i uperio je pištolj u kameru kada je ispalio fatalni hitac prema direktorici fotografije na snimanju filma u Sjedinjenim Državama, pokazuju u ponedjeljak nove pojedinosti te drame.

Redatelj Joel Souza, koji je tada ranjen u rame i oporavlja se, rekao je da je čuo zvuk poput “fijuka biča” i jaki “bum” dok je stajao iza žrtve, Halyne Hutchins, piše u izvješću iz preliminarne istrage.

Filmska ekipa je snimala vestern “Rust” u državi Novi Meksiko kada je Baldwin u četvrtak nesretnim slučajem ustrijelio Hutchins, u incidentu koji se rijetko događa na filmskom setu.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

“Alec Baldwin je sjedio na klupi i vježbao potezanje pištolja”, rekao je Souza koji je glumca gledao preko ramena direktorice fotografije Hutchins (42).

Nakon pucnja, ona se “uhvatila za trbuh” i rekla da više ne osjeća noge, izjavio je redatelj i dodao da je počela “posrtati unatrag” pa su joj “pomogli da legne na pod”.

U dokumentu piše da je Hutchins pogođena u prsa i nekoliko sati kasnije proglašena je mrtvom.

Kamerman Reid Russell je izjavio da taj incident nije snimljen, jer se ekipa tek pripremala za snimanje.

Upitan kako je Baldwin baratao oružjem, Russell je rekao da je glumac bio vrlo pažljiv i kao dokaz naveo da je tražio da dijete koje je glumilo u filmu ne bude kraj njega u trenutku kada bude pucao.

Vlasti su u petak objavile da je pomoćnik redatelja Dave Halls izjavio da je oružje bilo “hladno”, tj. da u njemu nije bilo pravo streljivo.

Redatelj Souza je napomenuo da “nije siguran” da je oružje prošlo još jednu sigurnosnu provjeru nakon stanke za ručak.

U međuvremenu je Serge Svetnoj, glavni električar na setu, u nedjelju na Facebooku napisao da je za smrt Hutchins kriv “nemar i neprofesionalnost”.

Drugi član ekipe, koji je s Hallsom radio na drugome projektu, rekao je u nedjelju da se 2019. već žalio da Halls nedovoljno brine o sigurnosti na snimanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije