Nova Netflixova serija ostavlja bez daha: "Imala sam sreću što sam preživjela"

0
Radiosarajevo.ba
Nova Netflixova serija ostavlja bez daha: "Imala sam sreću što sam preživjela"
Foto: YouTube/Screenshot / "Worst Ex Ever" potresna dokumentarna serija

"Morala sam se nositi s puno toga. Imala sam puno sreće što sam preživjela", rekla je Siemens.

Worst Ex Ever novi je Netflixov true crime hit. Dokumentarna serija koja donosi priče o četiri nasilne veze u prvoj epizodi se bavi uznemirujućim slučajem Benjamina Obadiaha Fostera iz savezne države Oregon, koji je, piše Forbes, pokušao ubiti vlastitu djevojku Justine Siemens.

Kako stoji u najavi prve epizode "jedne noći u gradiću Grants Pass u Oregonu Angie je primila potresni poziv. Bila je to njena prijateljica Justine. Kada je stigla u Justineinu kuću, Angie je došla do groznog otkrića koje je dovelo do policijske potjere za čovjekom s kojim je Justine bila dva mjeseca u vezi".

Turist iz Hrvatske starim trikom spustio cijenu smještaja za 500 eura

Turist iz Hrvatske starim trikom spustio cijenu smještaja za 500 eura

No, ko je Foster i što je on zapravo učinio?

Foster je, pišu, nakon što je bivša djevojka svjedočila da ju je na Badnje veče pokušao udaviti, 2017. godine u Las Vegasu zbog porodičnog nasilja optužen za nanošenje fizičkih ozljeda. Prema njenom iskazu, Foster ju je napao nakon što je pronašao poruku od drugog muškarca, piše CNN.

Objavljen teaser megapopularne Netflixove serije: "Squid Game" dolazi u decembru ove godine

Objavljen teaser megapopularne Netflixove serije: "Squid Game" dolazi u decembru ove godine

Dvije godine kasnije, Foster je pak svoju tadašnju djevojku dvije sedmice držao zatočenu u njenom stanu u Las Vegasu. Prema izvještaju policije Las Vegas djevojci je slomljeno sedam rebara. Osim toga, imala je masnice na oba oka. Iz nezavidne situacije djevojka je uspjela pobjeći dok je s Fosterom bila u prodavnici te na benzinskoj pumpi.

Foster je prvotno optužen za pet kaznenih djela, no nagodio se. U nagodbi stoji da je priznao krivicu za umanjenu optužnicu te je osuđen na maksimalno trideset mjeseci zatvora, no nakon što je u zatvoru čekajući suđenje proveo 729 dana, Foster je oslobođen odmah po premještaju u zatvor u Nevadi, piše Jutarnji.hr.

Prema CBS News, Foster je čekao i suđenje zbog slučaja porodičnog nasilja iz 2018. godine, no i taj je slučaj riješen postizanjem nagodbe s tužiteljima.

Na Netflix stiže sportska drama koju je producirao LeBron James, trailer je hit

Na Netflix stiže sportska drama koju je producirao LeBron James, trailer je hit

Po izlasku iz zatvora Foster se preselio u Grants Pass, blizu kuće svojih roditelja. Zaposlio se kao konobar te upoznao Justine Siemens, koja ga je isprva opisivala kao "isključivo dragog" za vrijeme početnih faza njihova odnosa.

No, kada je saznala za njegovu kriminalnu povijest iz Las Vegasa, Siemens ga je prijavila poslodavcu, što je rezultiralo njegovim otpuštanjem. U dokumentarcu Siemens se prisjeća da ju je Foster počeo pratiti te je izložio fizičkom zlostavljanju i torturi. Zatočenom ju je držao tri dana, no 24. januara 2023. uspjela je nazvati prijateljicu.

Kad je njena prijateljica stigla, Foster je još bio u kući, no potom je uspio pobjeći, navode vlasti. Kako bi izbjegao hapšenje, koristio je internetske ‘dating‘ aplikacije kako bi stupio u kontakt s ljudima koji su mu mogli pomoći u bijegu ili poslužiti kao potencijalne žrtve. Izgled je mijenjao često brijući se i mijenjajući frizuru i boju kose. Siemens je, s druge strane, pronađena zavezana i onesviješćena (bila je to posljedica udarca).

"Morala sam se nositi s puno toga. Imala sam puno sreće što sam preživjela", rekla je Siemens koja pati od traumatske ozljede mozga. Ponovno hodati morala je ispočetka učiti, dok je zube morala zamijeniti.

Vlasti vjeruju da je Foster kriv i za ubojstvo Richarda Leeja Barrona Jr. (74) i njegova skrbnika Rolanda Griffitha (65), koji su pronađeni mrtvi i izubijani u svome domu. Njihov pas naposljetku je policiju odveo do Fostera. Vlasti su, naime, dobile dojavu o čovjeku koji je šetao bijelog psa u Grants Passu te je njegovo skrovište pronađeno.

Policija je vjerovala da se Foster skriva ispod jedne kuće te rezidenciju okružila. Policijski dužnosnici pokušavali su ga uvjeriti da se preda, no Foster si je presudio hicem u glavu.

31. januara 2023. godine, Foster je preminuo od prostijelne rane koju je sam sebi nanio. Umro je u 37. godini života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije