Nova naučnofantastična drama u režiji Francisa Forda Coppole: Evo detalja

0
Radiosarajevo.ba
Nova naučnofantastična drama u režiji Francisa Forda Coppole: Evo detalja
Foto: EPA - EFE / Francis Ford Coppola

Megalopolis je naučnofantastična drama koju je režirao, napisao i producirao Coppola.

Radnja filma smještena je u metropoli nalik New Yorku, koja je počela da propada nakon teške nesreće. Arhitekta i idealista Caesar Catiline, kojeg glumi Adam Driver, želi da uništenu metropolu pretvori u održivi grad, ali na putu mu stoji korumpirani gradonačelnik Frank Cicero, kojeg igra Giancarlo Esposito.

Prva fotografija sa seta prikazuje Caesara koji zamišlja kako će grad da izgleda nakon obnove, dok pored njega stoji Julija.

Bitni savjeti kako se izboriti sa proljetnim umorom

Bitni savjeti kako se izboriti sa proljetnim umorom

Coppola je počeo da radi na Megalopolisu još 1983. godine. Kako bi zadržao kreativnu kontrolu nad projektom koji je koštao 120 miliona dolara, Kopola je prodao veliki dio svoje vinarije u Sjevernoj Kaliforniji.

Režiser je objasnio da na projektu nije radio kontinuirano, već je s vremena na vrijeme u scenario ubacivao nove ideje, sve dok nije odlučio da želi da snimi film koji nalikuje rimskom epu smještenom u moderan svijet Sjedinjenih Američkih Država.

Megalopolis će imati premijeru u Kanu 17. maja. Još uvijek nije poznato kada dolazi u kina, piše b92.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije