Nova Amazonova drama s Jamie Foxxom i Tommy Lee Jonesom oduševila publiku

0
Radiosarajevo.ba
Nova Amazonova drama s Jamie Foxxom i Tommy Lee Jonesom oduševila publiku
Foto: IMDb / Tommy Lee Jones i Jamie Foxx u filmu The Burial

Prije nekoliko dana američka pravna drama The Burial počela je da se emituje na Amazonovoj streaming platformi Prime Video.

Režirala ju je Maggie Betts, koja je radila i scenarij zajedno s Dougom Wrightom, dok glavne uloge igraju Jamie Foxx i Tommy Lee Jones.

Djelimično se zasniva na istinitoj priči o tužbi koju su podnijeli advokat Willie E. Gary i njegov klijent Jeremiah Joseph O'Keefe protiv pogrebne kuće Loewen.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Godine 1995. advokat Willie E. Gary pomogao je vlasniku pogrebne kuće Jeremiah Joseph O'Keefe da tuži veliku pogrebnu kuću Loewen Group za poslovnu prevaru.

Gary je na kraju pobijedio i Loewen Group je morala da mu plati 500 miliona dolara (926 miliona KM), zbog čega bankrotirala u tom procesu.

Prve reakcije publike su odlične.

"Ako tražite nešto dobro, učinite sebi uslugu i pogledajte The Burial", "Jako mi se svidio ovaj film", "Ovaj film je ludo dobar. Morate ga pogledati", "Priča je odlična", "Vrhunska gluma", "Jamie Foxx zaslužuje Oscara za ovo", "Jako dugo nisam pogledao film od početka do kraja s toliko pažnje. Ovo me natjeralo", "Nisam imao velika očekivanja, ali ovo je genijalno", neki su od komentara na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije