Koncertni film 'Taylor Swift: The Eras Tour' obara rekorde

0
Radiosarajevo.ba
Koncertni film 'Taylor Swift: The Eras Tour' obara rekorde
Foto: X.com / Taylor Swift

Taylor Swift: The Eras Tour je imao rekordni prvi vikend na američkom box officeu, jer je ostvario najbolji opening rezultat ikada za koncertni film u Sjevernoj Americi sa procijenjenom prodajom karata od oko 96 miliona dolara (177.91 miliona KM).

Kako je izvijestio Comscore, Taylor Swift: The Eras Tour je distribuirala u američkim kinima kompanija Variance i AMC, i prevazišao je rekord postavljen od strane filma Justin Bieber: Never Say Never iz 2010. godine, koji je imao otvaranje od 73.01 milion dolara (135.31 miliona KM).

Ako se procjene pokažu manjim od stvarne prodaje karata, postoji šansa da nadmaši ukupnu zaradu filma Justin Bieber: Never Say Never od 99.03 miliona dolara (183.53 miliona KM) širom svijeta. U svakom slučaju, ovaj rekord za najprofitabilniji koncertni film trebalo bi da bude oboren za samo nekoliko dana.

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

U zavisnosti od stvarnih prodajnih brojeva, ovaj film bi mogao postaviti novi standard za openinge filmova u oktobru ako zaradi više od 96.20 miliona dolara (178.28 miliona KM), koliko je film Joker ostvario tokom svog prvog vikenda 2019. godine.

Kako je izvijestio Variety, Taylor Swift: The Eras Tour će imati jedinstvenu dinamiku gledanja jer će se prikazivati samo četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom, jer tim iza filma želi da kina budu što punija i da se izbjegnu prazni prikazi. Za razliku od drugih filmova, pjevanje, ples i snimanje video materijala je dozvoljeno tokom filma, kako bi se dočarao osjećaj pravog koncerta.

Taylor Swift je samostalno bila producent na ovom filmu i očekuje se da će ostvariti oko 57% od prodaje karata, dok će kina zadržati preostali prihod, a AMC će uzeti manju naknadu za distribuciju.

Što se tiče same The Eras turneje, ona je počela u martu 2023. godine, a Washington Post procjenjuje da bi Taylor Swift mogla imati ukupnu zaradu između 4.1 milijardu (7.60 milijardi KM) i 5.7 milijardi dolara (10.56 milijardi KM).

Na dalekom drugom mjestu bio je film The Exorcist: Believer sa zaradom od 11 miliona dolara (20.39 miliona KM) u svom drugom vikendu, čime je ukupna zarada najnovijeg Exorcist filma u Sjevernoj Americi dostigla 44.92 miliona dolara (81,91 miliona KM). Inače, ovaj film je trebao da ima svoju premijeru 13.10, ali kada je Taylor najavila svoj koncertni film, ljudi koji stoji iza najnovijeg Exorcist ostvarenja, odlučili su da ga objave sedmicu dana ranije.

Na trećem mjestu se nalazi Paw Patrol: The Mighty Movie sa zaradom od 7 miliona dolara (12.97 miliona KM), Saw X na četvrtom mjestu sa zaradom od 5.7 miliona dolara (10.56 miliona KM), dok je film The Creator zatvorio top pet sa zaradom od 4.3 miliona dolara (7.97).

Ostaje nam da vidimo koliku zaradu će Eras Tour koncertni film zapravo ostvariti, jer je Swiftmania izgleda obišla čitav svijet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije