Netflix vizualno osvježio aplikaciju za iPhone

0
Radiosarajevo.ba
Netflix vizualno osvježio aplikaciju za iPhone
Foto: Netflix / Ažurirana aplikacija kod iPhonea

Netflix je ove sedmice objavio ažuriranje svoje aplikacije za iOS, koje korisnicima iPhonea donosi redizajnirai pogled s novim animacijama.

Na ovoj je promjeni radio bivši UI dizajner, Janum Trivedi, koji je na Twitteru podijelio kratki video kako to sve izgleda u praksi.

Prošle sam godine vodio osvježavanje, kako bi Netflix bio fluidniji, dražesniji i dotjeraniji.

Mlada Bosanka Elena Matić glumi glavnu ulogu u seriji Romancero na Amazon Primeu!

Mlada Bosanka Elena Matić glumi glavnu ulogu u seriji Romancero na Amazon Primeu!

Korisnici Netflixa na iOS-u ovim osvježenjem dobivaju novi izgled početne stranice, koja se sada pomiče pomoću akcelerometra na iPhoneu. Drugim riječima, kako se pomiče mobitel, tako će reagirati kartice s naslovnicama filmova i serija, javlja Bug.

Nadalje, olakšano je filtriranje sadržaja prema kategoriji, prebacivanje između profila i općenito pretraživanje unutar aplikacije, a kada se dodirne željeni film ili serija, naslovnica će se proširiti i prikazati sve potrebne pojedinosti i informacije.

Osvježena je i kartica Coming Soon, kao i What’s New, a kako navodi Trivedi na Twitteru, redizajnirano bi sučelje uskoro moglo stići i na Netflixovu aplikaciju za Apple TV.

Trenutno nije poznato kada će Android korisnici dobiti ovo osvježenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije