Najava Disneya: Premijera devete epizode Zvjezdanih ratova u maju 2019. godine

Fena
Najava Disneya: Premijera devete epizode Zvjezdanih ratova u maju 2019. godine
Megapopularni Zvjezdani ratovi uskoro će se vratiti na ekrane svih ljubitelja ove epske svemirske opere, i to u roku od dvije godine, najavljeno je iz filmskog studija Disney.

Naglašeno je kako će deveta epizoda biti premijerno prikazana 24. maja 2019. godine, zbog čega je premijera nove epizode u sagi filmova Indiana Jones odgođena za godinu dana.

Hollywoodski filmski studiji objavili su vrlo malo pojedinosti o novom filmskom ostvarenju iz galaktičke sage, a još uvijek nije poznat ni naslov ovog nastavka. Ipak, otkriveno je kako scenarij potpisuju Colin Trevorrow i Derek Connolly, koji su već zajedno radili na ostvarenjima Jurski svijet.

Glumci John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver i Oscar Isaac trebali bi se ponovno okupiti u devetom nastavku Zvjezdanih ratova, a snimanje bi trebalo početi 2018.

Filmovi u seriji Zvjezdanih ratova uobičajeno su premijerno prikazivani sredinom godine sve do epizode Sila se budi i nastavaka kojih su premijere bile u decembru 2015., decembru 2016., a u decembru se očekuje i osmi nastavak Posljednji Jedi. Najava premijere 9. epizode za maj 2019. godine znači da se Disney vraća tradiciji proljetnih premijera.

Peta epizoda u seriji filmova Indiana Jones, a ni ona još nema naslov, odgođena je do 10. jula 2020. Time se omogućuje snimanje remakea Kralja lavova, koji će režirati Jon Favreau, a premijera se očekuje 19. jula 2019.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije