Na Netflix stigla najiščekivanija serija godine: Sofia Vergara u ulozi kokainske kume Griselde

0
Radiosarajevo.ba
Na Netflix stigla najiščekivanija serija godine: Sofia Vergara u ulozi kokainske kume Griselde
Foto: IMDb / Sofia Vergara kao Griselda

Na Netflix je stigla Griselda, serija o kokainskoj kumi sa Sofiom Vergarom, koja je jedna od najiščekivanijih u 2024. godini.

Serija se fokusira na Griseldu Blanco (Sofia Vergara), koja je stvorila jedan od najprofitabilnijih kartela u historiji u Miamiju 1970-ih i 80-ih, dok koristi svoj šarm za upravljanje poslom i porodicom, zaradivši nadimak The Godmother.

"Njena smrtonosna mješavina šarma i divljaštva bez sumnje pomogla joj je da se vješto snalazi između porodice i posla, što ju je dovelo do toga da postane nadaleko poznata", glasi sinopsis serije koja se temelji na događajima iz stvarnog života.

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

U seriji još glume Alberto Guerra, Christian Tappan, Martín Rodriguez i Juliana Aiden Martinez. Griseldu je režirao Andres Baiz, a producirao Eric Newman, kojeg najbolje znamo kao izvršnog producenta popularnih serija Narcos i Narcos: Mexico.

Nekoliko dana prije objave serije porodica je tužila Sofiju Vergaru i Netflix zbog navodne "neovlaštene upotrebe slike i lika njihove porodice". Tužbom su željeli zabraniti seriju, javlja TMZ, koji je u posjedu sudskih dokumenata, no čini se da u tome nisu uspjeli.

Michael Corleone Blanco, Griseldin jedini preživjeli sin, kritizirao je tim serije zbog "nepoštovanja". Sofia je ranije otkrila da je sjedila po dva sata u stolici za šminkanje da se transformira u Griseldu, a Michael je jasno dao do znanja da je bijesan zbog toga.

Izrazio je svoju frustraciju što su ljudi uvijek stvarali sliku o izgledu njegove majke na temelju njezinih policijskih fotografija. Smatra da nije pošteno gledati Griseldine fotografije nakon što je vrijeme provela u zatvoru.

Sofijina nova serija nastajala je osam godina i Michael je otkrio da je bio svjestan interesa da se ispriča priča o njegovoj majci te da su ponudili pomoć pri stvaranju serije, no odbijeni su.

"Sofia Vergara nije se konsultovala ni s jednim članom porodice Blanco u znak poštovanja niti je izvukla porodične detalje u portretiranju Griselde. Kad je Michael saznao za projekt Griselda, obratili smo se Sofijinom timu i ponudili Michaelove konzultantske usluge.

Pozvali su nas da sjednemo s njima i rekli su nam da za nas nema mjesta u projektu. Sofijin tim i kreatori Netflixa bili su bez poštovanja. Na kraju su sami proizveli seriju bez ključnih detalja o obitelji Blanco", rekla je Michaelova advokatica Elysa Galloway.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije