Na Netflix dolazi serija o Tomu Ripleyju, pogledajte prvi trailer

0
Radiosarajevo.ba
Na Netflix dolazi serija o Tomu Ripleyju, pogledajte prvi trailer
Foto: IMDb / Andrew Scott kao Tom Ripley

Stigao je prvi teaser trailer za psihološku triler seriju Ripley koja ovog aprila konačno stiže na male ekrane i to na Netflix.

Nova adaptacija kriminalističkog romana The Talented Mr. Ripley Patricije Highsmith iz 1955. godine u glavnu ulogu stavlja Andrewa Scotta kao Toma Ripleya, inteligentnog kriminalca, prevaranta i serijskog ubojicu koji se uvijek izvuče sa svojim zločinima.

The Talented Mr. Ripley prvi je od pet romana u kojem se taj lik pojavljuje te postoji velika mogućnost za još sezona ako se serija pokaže uspješnom.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Radnja serije smještena je u 1960-e u New York u kojem nalazimo varalicu Toma Ripleya koji životari dok ga bogataš ne angažira da otputuje u Italiju i pokuša nagovoriti njegovog odmetnutog sina Dickieja Greenleafa (Johnny Flynn) da se vrati kući. Ripleyevo prihvaćanje zadatake tek je prvi korak ka kompleksnom životu punom prevara i ubojstava.

Ripley je u planu već više od četiri godine kada je Scott izabran za naslovnu ulogu uz Stevena Zailliana (dobitnik Oskara za Schindlerovu listu) kao glavnog scenarista.

Očekuje nas serija u crno-bijeloj tehnici, viziji kakvu je Zaillian odmah imao za ekranizaciju.

Uz Scotta i Flynna glume Dakota Fanning, John Malkovich, Maurizio Lombardi, Margherita Buy i Eliot Sumner.

Limitirana serija Ripley na Netflix stiže 4. aprila sa svih osam epizoda.

Podsjetimo, The Talented Mr. Ripley je prvu adaptaciju dobio 1999. godine s filmom Anthonyja Minghelle, u kojem su glavne uloge igrali Matt Damon, Jude Law i Gwyneth Paltrow.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije