Mnoštvo komentara na pjesmu s kojom Srbija ide na Eurosong

7
Radiosarajevo.ba
Mnoštvo komentara na pjesmu s kojom Srbija ide na Eurosong
Foto: Twitter/Aussievision / Konstrakta večeras nastupa pretposljednja

Srbiju će na ovogodišnjem takmičenju Eurosong predstavljati Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta.

I dok su mnogi oduševljeni pjesmom koja odlazi na Eurosong, mnogi ljubitelji muzike iz susjedne nam zemlje na društvenim mrežama navode kako je teško shvatiti zašto je ova pjesma pobijedila.

Anina pobjeda izazvala je brojne komentare na društvenim mrežama. Neki smatraju da ovo uopće nije pjesma već recitacija. Drugi se pitaju "kako ćemo s ovom pjesmom pred svijet".

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

"Konačno je umjetnost pobijedila komercijalu i golotinju", napisao je, pak, jedan korisnik. "Posebno, drugačije. Onaj ko ne razumije poantu, neka nastavi slušati IDJ i Grand. Za bolje i niste", također je jedan od komentara.

"Ovo je tako nesvakidašnje i posebno, bravo", poručila je jedna gledateljica.

Također, srpski mediji pišu kako je ona sa stihom 'umjetnica mora biti zdrava' pravi hit društvenih mreža, a inače je na Beoviziju stigla kao outsider. Pjevačica je inače završila arhitekturu i majka je dvoje djece.

Pobjednička pjesma se zove In Corpore Sano.

Između ostalog, pjevačica se na samom početku pjesme pita u čemu je tajna zdrave kose Meghan Markel, a u nastavku pjesme kaže i to da nema zdravstvenu knjižicu, čime je možda htjela aludirati na probleme brojnih muzičara iz Srbije. U svakom slučaju, pjesma 'skače' s teme na temu i uglavnom je nepovezana.

U nastavku možete pročitati samo neke od komentara na Twitteru i Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije