Miran Zupanič o filmu: Bogati stranci su sa srpskih položaja ubijali civile u opkoljenom Sarajevu

/ Komentari (14)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Niko

Lijepe riječi su ukras

Cekaj...

Lijepe riječi su ukras

A-ha

Pobješnjeli agresori ne bi navalili na Bosnu 1992 godine da nisu dobili zeleno svjetlo i punu podršku tzv. međunarodne zajednice. Zna se da su se ovdje iživljavali razni umobolno zločinci, počev od Handkea ITD. preko najmoćnijih svjetskih političara. Bosna je praktično ratovala protiv cijelog svijet. Ipak je zlikovci nisu uspjeli uništiti, a ne znaju da će se svo zlo koje su načinili Bosni, njima vratiti. Već je počelo.

Jah, jah, "Cekaj!?"

***

DoE01

A zar se i kompletna srpska mitomanija i „junačka istorija“ ne zasniva na „rekla – kazala“? Od kosovske bitke gdje su im Turci pobili svo vlastelinstvo koje su ikad imali, preko šatro nekakvog Miloša Obilića, ustvari izvjesnog Kobilića koji je kao ubio Murata itd itd .... ustvari bio nekakav prosječni opančar ili čakširaš, pa imaginarnog Marka Kraljevića, laži o Balkanskim ratovima, gnjusoba o I i II ratu, do posljednjih ratove u kojima su napali svakog u bivšoj državi i u svakom od tih ratova dobili po nosu, do današnjih laži onog njihovog dramaturga oplatama?!? Pa u šta NE vjerovati kada se tiče ljudi i ideologije kojima je LAŽ fundament egzistiranja?? Kao čovjek koji je u Sarajevu proveo život, pa i taj nesretni rat, sasvim objektivno i moguće očekivati od takvih... (Prisjetimo se Ruskog „pisca“ Eduarda Limonova koji iz mitraljeza M84 puca s Trebevića po građanima Sarajeva samo..)

Federico Fellini

Crnogorski stojser i Ruski klošar iznad Sarajeva raspravljaju o istoriji Bosne na engleskom jeziku nakon što je Rus obavio kupovinu Levi's farmerica i kožne jakne negdje na putu u Bosnu, dugo željene odjevne artikle u kojima se cijeli svoj mizerni život želio osjećati moćno i prozapadno .... Mi, svi zajedno i jesmo DNO DNA, ali ovi koji su ubijali Sarajevo DNO GLEDAJU ODOZDO, zaista ....

Russian Writer Shooting at Sarajevo

Eduard Limonov, formerly of 'The Other Russia' opposition. With Bosnian Serb leader Radovan Karadzic, now on trial for war crimes in The Hague. Above Sarajevo, summer of 1992.

Sudija

***

Sasa

...ovaj frajer nema nikakve konkretne podatke, imena i sl. Na pola pitanja odgovara sa "ne znam" i to je kao dokumentarac?! ka Cekaj... Pa ima snimak karadjica i ruskog pisca kako puca po gradu. Ne treba veci dokaz.

Irina Markovic

Ojojojoj, zahuktava se predizborna kampanja. Nazad u svoj tor ovcice *******e.

Gh

Miran Zupanič o filmu: Bogati stranci su sa srpskih položaja ubijali civile u opkoljenom Sarajevu A oni manje bogati stranci, tacnije bjelosvjetski banditi i ubice, su srbima i hrvatima odsjecali glave i cerecili ih kao zivotinje u ostatku bih. Ti stranci su se zvali mudzahedini i bili su sastavni dio vase, lazno multietnicke tzv. armije bih, koji su nakon rata za te zasluge dobijali zlatne ljiljane. Nije sarajevo bih, niti je rat bio samo u sarajevu, niti ste vi pobjedili u ratu da mozete drugima nametati svoju verziju dogadjaja kao jedinu pravu istinu. Kad o tome budes pravio film mirane, onda cemo mozda i biti blizu pomirenja.

bijesni muslimani

sta ce vama titova ulica i vjecna vatra zbog svijeta i da se slikate u novine ***

kakva je jugoslavija bila

***

bjesnilo je zarazno

zato su pucali vidjeli da ste bjesni pravili drzavu u drzavi bjesni kerovi po sarajevu trebalo je to zaustaviti

/ Najnovije