Mel Gibson radi na novom nastavku filmskog serijala koji ga je proslavio

0
Radiosarajevo.ba
Mel Gibson radi na novom nastavku filmskog serijala koji ga je proslavio
Foto: EPA - EFE / Mel Gibson

Mel Gibson će po svemu sudeći imati napornu 2024. godinu.

Već je poznato da će nagrađivani glumac i reditelj sljedeće godine raditi na nastavku filmu Stradanje Isusovo (The Passion of the Christ), a prema novoj vijesti portala World of Reel, Gibson će režirati i peti nastavak Smrtonosnog oružja (Lethal Weapon).

Uz Pobješnjelog Maksa (Mad Max), Smrtonosno oružje je glavni razlog zašto je Mel Gibson osamdesetih postao svjetska zvijezda.

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Smrtonosno oružje je akciona komedija koja prati dvojicu policajaca iz Los Angelesa, koje glume Mel Gibson i Danny Glover. Oba glumca pojavila su se u sva četiri filma popularnog serijala, a izvori navode da će svoje uloge reprizirati i u petom nastavku.

Gibson je još u novembru 2021. godine potvrdio da radi na petom nastavku Smrtonosnog oružja kojim želi da oda počast kreatoru serijala Richardu Donneru.

Donner je režirao sva četiri filma koja su izašla između 1987. i 1998. godine, a trebalo je da režira i peti film, ali je preminuo u julu 2021. godine.

Slavni reditelj napisao je prvu verziju scenarija za Smrtonosno oružje 5, a sada je potvrđeno da je Jez Butterworth, scenarista filmova kao što su Le Man ’66: Slavna 24 sata (Ford v Ferrari) i Na rubu vremena (Edge of Tomorrow), dovršio je najnoviji scenario za film, baziran na Donnerovim idejama.

Snimanje filma trebalo bi da počne 2024. godine. Smrtonosno oružje 5 producira studio Warner Bros.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije