Legendarna franšiza o dinosaurima dobija novi nastavak

0
Radiosarajevo.ba
Legendarna franšiza o dinosaurima dobija novi nastavak
Foto: IMDb / Jurski svijet: Vladavina izašao 2022. godine

Dvije godine nakon komercijalnog uspjeha filma Jurski svijet: Vladavina (Jurassic World Dominion) studio Universal Pictures počeo je raditi na novom filmu legendarne franšize o dinosaurima, prenosi The Hollywood Reporter.

Scenarij za novi nastavak piše David Koepp, koji je napisao scenarij za originalni film Jurski park (Jurassic Park) iz 1993. godine, kao i za njegov nastavak Jurski park: Izgubljeni svijet (Jurassic Park: The Lost World) iz 1997.

Film trenutno nema reditelja, ali poznato je da će na novom nastavku raditi producent Frank Marshall, koji je radio na trilogiji Jurski svijet. Isto tako, film producira i Patrick Crowley, još jedan veteran Jurskog svijeta.

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Steven Spielberg preuzet će ulogu izvršnog producenta sa svojom produkcijskom kućom Amblin Entertainment.

Prema izvorima, film bi trebao pokrenuti novu eru popularne franšize. To znači da među glumačkom postavom vjerovatno nećemo vidjeti zvijezde Jurskog svijeta Chrisa Pratta i Bryce Dallas Howard, kao ni zvijezde originalne trilogije Jurski park Sama Neilla, Lauru Dern i Jeffa Goldbluma.

Film bi trebao doći u kina 2025. godine.

Franšiza Jurski park jedna je od najuspješnijih u historiji studija Universal Pictures. U 30 godina studio je objavio šest filmova koji su zaradili više od šest milijardi dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije