Lake Fest 2016. bit će prekretnica za još bolju budućnost festivala

Radiosarajevo.ba
Lake Fest 2016. bit će prekretnica za još bolju budućnost festivala
Metal protkan raznim utjecajima drugih muzičkih pravaca, koji proizvodi eksplozivan ali isto toliko i emotivan zvuk, prepoznatljiv je za nikšićki bend Mangrov koji nastupa na ovogodišnjem Lake Festu.

"Što se tiče našeg nastupa na ovogodišnjem Lakeu, ljudi će moći da čuju dosta energičnu svirku, a izvodit ćemo veći dio autorskih stvari, kao i nekoliko obrada", kazao je Simo Bakoč, pjevač i gitarista ovog benda, te priznaje kako festival nije bio nikada na ovakvom nivou.

"Kada je u pitanju sam fest i ovogodišnji line up, moramo priznati da nikada do sad nije bio na ovom nivou, kao ove godine, iako je gotovo svaka prethodna godina bila posebna na sebi svojstven način... Dovoljno je pomenuti, pored svih ostalih imena za dva najveća, a to su sigurno Manu Chao i Kiril Džajkovski, čiji će nastupi dati jedan ogroman značaj festivalu, kao i samom gradu i da će to biti jedna prekretnica za još bolju budućnost festivala".

Na pitanje da li imaju neku poruku za svoje fanove koji će gledati njihov nastup na Lake Festu, skromno odgovara:

"Pa, ne znam da li imamo neku značajnu cifru kad su fanovi u pitanju, ali svakako da postoji poruka kad je naš nastup u pitanju, a to je da ćemo dati sve od sebe da upotpunimo sam ugođaj svim prisutnim i ono što je bitno je da ćemo publici moći da predstavimo svoj autorski rad koji će se snimiti tokom jeseni".

Podsjećamo, cijena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10,00 eura za jednu večer, odnosno 25,00 eura za četiri večeri, pri čemu je boravak u kampu besplatan uz izuzetak plaćanja boravišne takse koja iznosi 0,60 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije