Laka za Radiosarajevo.ba: Bunjenje protiv političara i države je glupo. Svako zna da ništa ne valja

1
A. Vatreš
Laka za Radiosarajevo.ba: Bunjenje protiv političara i države je glupo. Svako zna da ništa ne valja
Foto: Instagram / Laka i Lela

Poznati bh. pjevač i kantautor Laka, pravim imenom Elvir Laković, prije nekoliko dana objavio je svoj dugoočekivani album Mama, na kojem je radio sa svojom sestrom Lelom.

Album je nastao u produkciji izdavačke kuće Dallas Records, a donosi osam jedinstvenih pjesama u kojima Laka prenosi svoje bogato muzičko i životno iskustvo, prožeto prepoznatljivom kreativnom energijom i lucidnim tekstovima.

Umjetnički izražaj

Više o tome otkrio je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

"Radili smo na albumu dvije godine. Neke pjesme su se brzo razriješile. S nekima je bilo teško, tako da smo producent Matko Gaće i ja morali da blejimo u kompjuter noćima", rekao je Laka za Radiosarajevo.ba.

Uz album, Laka je predstavio i novi singl Penzija, pjesmu koja na duhovit i sarkastičan način oslikava ljudsku težnju ka uspjehu u svijetu punom izazova i neostvarenih ambicija. Tom pjesmom zaokružuje svoj novi muzički projekt, nakon što je prethodno objavio dva singla, Mama i Kraj. Pitali smo ga kakve su reakcije na dosad izbačene singlove.

"Nisam baš gledao reakcije i to. Nije ovo baš komercijalna muzika koja donosi novac. Ne znam kako izgleda, ali ovo je haos, kao neki umjetnički izražaj", objasnio je Laka, a potom govorio o inspiraciji za nove pjesme.

"Ne znam šta mi je bila inspiracija. Bavim se ovim 25 godina. Ako si ozbiljan u svom poslu moraš da izbaciš album. Evo sad ću početi da radim drugi, jer neću moći stići. Nema ni života toliko. Najviše zbog toga ako si ozbiljan umjetnik moraš da radiš, bez obzira na to hoćeš li prodati ili nećeš".

Svakodnevno upiranje

Današnja hiperprodukcija muzičarima ne ostavlja mnogo prostora kako bi bili primijećeni. Stoga je i Laka aktivan kako bi ostao aktuelan i kako ga ljudi ne bi zaboravili.

"To je baš teško. Moraš svaki dan upirati u nešto", istakao je Laka.

Iako u tekstovima njegovih novih pjesama možemo pronaći današnju svakodnevnicu, nije se bavio kritikom.

"Nisam ni na šta specijalno ciljao, da se bunim protiv nečega. Tamo sam rekao u Dallasu da je album skup mojih dosadašnjih muzičkih i životnih iskustava. Bunjenje protiv političara i države je glupo. Pa svako zna da ništa ne valja, šta ću ja da duplam informacije".

Koncertnu promociju albuma Laka će imati u Zagrebu (14. novembar) i Beogradu (15. novembar). Sarajeva još nema na listi.

"Mi smo pitali izdavačku kuću što ne radimo Sarajevo, oni šute. Možda Lela i ja budemo radili i u Sarajevu neku promociju", dodao je Laka za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije