Kultna serija "Lude sedamdesete" slavi 19 godina

Radiosarajevo.ba
Kultna serija "Lude sedamdesete" slavi 19 godina
Humoristična serija koja govori o Americi sedamdesetih godina tokom osam sezona prikazivanja nije bila hit među širom publikom, a ni kritičari je nisu nešto posebno cijenili, no stekla je odane fanove i gotovo kultni status.

Ovih dana glumačka ekipa obilježit će 19 godina od emitiranja prve epizode, a mi vam donosimo neke nepoznate činjenice o njoj koje možda niste znali. 

Lude sedamdesete, a u originalu That '70s Show, američka je humoristička serija čija radnja prati živote šestero tinejdžera iz izmišljenog naselja Point Placea u Wisconsinu 70-ih godina prošlog stoljeća.

Serija se prikazivala na FOX-u od 1998. do 2006. godine te je imala osam sezona, a vješto se doticala feminizma, seksualnosti, ekonomskih poteškoća u recesiji, upotrebe droge i razvoja zabavne tehnologije.

Mila Kunis nije imala 18 godina kada je došla na audiciju pokušavajući dobiti ulogu Jackie te je lagala kako bi je pustili da bude dio glumačke postave. U to vrijeme imala je 13 godina, a na njenu sreću, laž je prošla.

Svi očevi koji su ikada pogledali Lude sedamdesete zavidjeli su Redu Formanu, kojeg je tumačio Kurtwood Smith.

Taj je glumac bio jedini iz Wisconsina, u kojem se odvija radnja serije. Smithu je kao inspiracija za lik poslužio njegov strogi otac, koji je preminuo prije početka prikazivanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije