Ko je reper Cunami na čijem je koncertu potonuo splav? Jedna pjesma ima 18 miliona pregleda

3
Radiosarajevo.ba
Ko je reper Cunami na čijem je koncertu potonuo splav? Jedna pjesma ima 18 miliona pregleda
Foto: Facebook / Reper Cunami poznat i kao Rulof

Beogradski splav 'Kartel' potonuo je malo iza ponoći u nedjelju, 24. decembra, tokom koncerta repera Cunamija na kojem je bilo najviše tinejdžera.

Kako su pisali srbijanski mediji, sve je počelo tučnjavom između gostiju i osiguranja. Intervenirali su i vatrogasci te Specijalistički tim za spašavanje i rad na vodi.

Hitne službe dolaskom na mjesto događaja ustanovile su kako je potrebno evakuirati oko 30 ljudi. Oni su evakuirani na drugi splav, dok je dio prevezen na hitnu. Nije bilo stradalih. 

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Reper Cunami je tokom večeri objavljivao tuđe snimke koncerta na kojem se vidi kako je splav bila pun mladih koji su se dobro zabavljali. 

Cunami dolazi iz Sarajeva. Pravo ime mu je Emin Hadžajlić, a karijeru je počeo 2020. godine kada je izdao singl "10er", no popularnost mu je donijela pjesma "Klizim po mahali", koja na YouTubeu ima preko 16 miliona pregleda.

Krajem godine Cunami singlom "Ne pitaj" najavljuje svoj album "Geng 33" koji je objavljen 2021. godine. Posebnu pažnju privukla je saradnja s hrvatskim reperom Gršom na pjesmi "Tru 2 d Gejm" na kojoj također gostuje sarajevski reper i Cunamijev saradnik, Neloe.

Nakon izlaska albuma, Cunami je započeo saradnju s njemačkim reperima BANKXom i VieR44VieRom te je objavljena pjesma "Keine Thema".

Sarajevske tramvaje išarao reper Cunami, policija ga privela

Sarajevske tramvaje išarao reper Cunami, policija ga privela

Nakon toga slijede samostalni singlovi "Mejbi", "Jon Jones", "Electricite", "Mamba" i "Chiff Kiff".

U 2022. godini Cunami je gostovao na Medicovoj pjesmi "Neon", na pjesmi Brzo Trči Ljanmija "Sa Nama" te sa Sajferom na pjesmi "Ignor".

Sarajlije pamte Cunamija kada je priveden u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog iscrtavanja grafita po tramvajima u julu 2022. godine. Uručena mu je kazna i pustili su ga kući. Nakon što je pušten objavio je story na Instagramu na kojem je vidljivo kako ga snima čovjek u policijskoj uniformi.

Mediji su tada pisali da činom objave snimke privođenja veliča vandalizam, ali i ponižava službene osobe. Njegov tag 'Rulof' prepoznatljiv je u sarajevskom javnom prostoru, te se upravo on našao na jednom od vandaliziranih tramvaja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije