Ko ima najveće šanse za Oskara ove godine?

0
Radiosarajevo.ba
Ko ima najveće šanse za Oskara ove godine?
Foto: Printscreen / Official Trailer YouTube / Scene iz filmova "CODA" i "The Power of the Dog"

U noći Oskara gledatelji BHT1 moći će uživo pratiti dešavanja sa Red Carpeta koji počinje 30 minuta iza ponoći, te dodjelu nagrada Oskar od 2 do 5 sati. Kroz cjelovečerni prenos uživo vodit će vas Maja Miralem i Mediha Adrović.

Trka koja svake godine dobije svoje mjesto u knjigama filmske industrije završava se večeras, odnosno u ranim jutarnjim satima 28. marta po evropskom vremenu, kada će biti održana dodjela Oskara.

Film Jane Campion “The Power of the Dog” prednjači sa nominacijama, a broji ih 12, te se čini da bi Netflix nakon nekoliko pokušaja mogao konačno postati prva strimng platforma koja je nagrađena za najbolji film od strane američke filmske Akademije.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Ipak, Netflix ove godine ima konkurenciju u tom zadatku, s obzirom na to da je i “CODA” film u produkciji Apple kompanije takođe nominovan za najbolji film.

Njihovu igru može pokvariti “Belfast” u režiji Kenneth Branagh, ali i “Dune” koji bi mogao osvojiti između tri i osam Oskara, prema predviđanju filmskih kritičara. Tu su i “Don’t Look Up”, “Nightmare Alley”, “Drive My Car”, “West Side Story”, “King Richard” i “Licorice Pizza”.

Prema pisanju filmskih kritičara angažovanih u magazinu Variety, Oskara u glavnoj kategoriji najvjerovatnije će osvojiti “CODA”, ali jednoglasno ističu da bi to moglo poći za rukom i ostvarenju “Belfast”. Kao film koji po njima neće dobiti najprestižniju statuu u filmskoj industriji, a zaslužuje je, izdvajaju “The Power of the Dog”, a ističu i da se među nominovanima nezasluženo nije našlo ostvarenje “C’mon C’mon”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije