KISS odsvirao posljednji koncert, ali nastavlja postojati kao virtuelni bend

0
Radiosarajevo.ba
KISS odsvirao posljednji koncert, ali nastavlja postojati kao virtuelni bend
Foto: EPA - EFE / Kiss održao posljednji koncert

Američka rock grupa KISS održala je posljednji koncert uživo u sklopu oproštajne turneje Kraj puta u njujorškom Madison Square Gardenu, ali će nastaviti da postoji i postat će prvi virtuelni bend u SAD-u.

Kako navodi AP, članovi benda Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer i Eric Singer će napustiti binu i predstaviti svoje digitalne avatare, a prva pjesma koju će izvesti virtuelno bit će God gave rock and roll to you.

Najnovija tehnologija bit će korištena za teaser novog poglavlja benda starog 50 godina, koji je sada zainteresovan za digitalnu "besmrtnost", dodaje AP.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Avatare je stvorila kompanija za specijalne efekte Industrial Light & Magic u partnerstvu sa Pophouse Entertainment, čiji je saosnivač član švedskog benda ABBA Bjorn Ulvaeus.

Dvije kompanije su se nedavno udružile za šou ABBA voyage u Londonu, gde su fanovi mogli da prisustvuju cijelom koncertu švedskog benda u izvođenju digitalnih avatara članova grupe.

Direktor Pophouse Entertainment Per Sundin rekao je da nova tehnologija omogućava grupi KISS da produži svoje kulturno naslijeđe "zauvijek", čak i nakon njihovog posljednjeg nastupa uživo. On je rekao da bend neće biti na bini tokom virtuelnog performansa, "jer je to ključna stvar tehnologije budućnosti".

"KISS bi mogao da ima koncert u tri različita grada iste večeri na tri kontinenta. To vam omogućava ova tehnologija", rekao je Sundin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije