Reakcije fanova na novog Kapetana Ameriku: "Izgleda bolje od očekivanog"

0
Radiosarajevo.ba
Reakcije fanova na novog Kapetana Ameriku: "Izgleda bolje od očekivanog"
Foto: Marvel / Anthony Mackie kao Kapetan Amerika

Marvel je objavio prvi teaser za film Captain America: Brave New World, koji je režirao Julius Onah.

Brave New World je četvrti nastavak serijala Kapetan Amerika i ujedno prvi film u kojem je titulu Kapetana Amerike preuzeo Sam Wilson (Anthony Mackie), poznatiji kao superheroj Falcon.

Steve Rogers (Chris Evans), bivši Kapetan Amerika, svoju je titulu i legendarni štit ostavio svom prijatelju i pomoćniku Samu na kraju filma Osvetnici: Završnica (Avengers: Endgame). Rogers se zatim oprostio od svojih kolega i vratio u prošlost kako bi proveo ostatak života s agenticom Peggy Carter.

Delegacija EU odala počast 'nevinim civilima' na groblju Vojske RS, odmah se oglasio Emir Suljagić

Delegacija EU odala počast 'nevinim civilima' na groblju Vojske RS, odmah se oglasio Emir Suljagić

Sama Wilsona smo nakon toga mogli vidjeti u miniseriji The Falcon and the Winter Soldier, u kojoj se novopečeni Kapetan Amerika pokušava naviknuti na svoju novu titulu.

Radnja nadolazećeg filma događa se nakon miniserije, a u teaseru vidimo kako američki predsjednik Thaddeus Ross (Harrison Ford) želi da Kapetan Amerika postane agent američke vlade. Nakon što nepoznati počinitelji pokušaju izvršiti atentat na predsjednika, Kapetan Amerika mora otkriti ko stoji iza urote. Na kraju teasera, nakratko vidimo negativca Red Hulka iz stripova.

Uz Mackeyja i Forda, u filmu glume Danny Ramirez, Shira Haas, Xosha Roquemore, Carl Lumbly, Liv Tyler, Tim Blake Nelson, Giancarlo Esposito, Takehiro Hira, Seth Rollins i Rosa Salazar. Scenarij su napisali Malcolm Spellman, Dalan Musson i Matthew Orton.

Teaser za Captain America: Brave New World na YouTubeu je za nepuna 24 sata pregledan više od 11 miliona puta. Unatoč velikom broju dislajkova, komentari na društvenim mrežama su uglavnom pozitivni.

"Svaka čast osobi koja je radila na montaži ovog trailera. Podsjeća me na Ratnika zime", napisao je jedan obožavatelj.

"Teaser nije mjerilo konačnog proizvoda, ali ovo izgleda prilično zabavno i uzbudljivo", dodao je drugi.

"U redu, trailer izgleda bolje od očekivanog", dodao je treći.

Film Captain America: Brave New World dolazi u kina sljedeće godine, 12. februara 2025. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije