Josip Milanović osvojio Oskara popularnosti za najprodavaniju knjigu u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Josip Milanović osvojio Oskara popularnosti za najprodavaniju knjigu u BiH
Foto: Privatni album / Josip Milanović osvojio Oskara popularnosti za najprodavaniju knjigu u BiH

U utorak, 19. marta, u dvorani Borik u Banjoj Luci, održana je 26. regionalna dodjela muzičkih nagrada "Oskar popularnosti" u organizaciji Queen Estrada.

Ovaj događaj, prepoznatljiv širom Balkana već 26 godina, okupio je najveća regionalna muzička imena koja su u utorak, 19. marta, dobila priznanja za svoje stvaralaštvo.

Među istaknutim pjevačima, glumcima i umjetnicima, nagradu za najprodavaniju knjigu u BiH osvojio je i Josip Milanović, poznatiji na društvenim mrežama kao PisoJ. Ovo je prva ovakva nagrada na ovako značajnom kulturnom događaju, zbog čega Josip nije mogao sakriti svoje oduševljenje.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

"Duboko sam dirnut i neizmjerno sretan zbog prilike da baš ja osvojim ovu prestižnu nagradu. Ova nagrada nije samo moj osobni uspjeh, već rezultat ljubavi, podrške i vjere koje su mi pružali moji najbliži, prijatelji i dragi čitatelji. Bez njihove podrške, ova priča ne bi bila moguća. Stoga, svima vama, od srca zahvaljujem na podršci, na svakom dijeljenom trenutku i na nepresušnoj inspiraciji koju ste mi pružili", istaknuo je ovaj mladi umjetnik.

Podsjetimo, Josip Milanović pisac je kojeg na društvenim mrežama prati više od 100 000 pratitelja, i koji je sa svojom prvom knjigom Gromoglasni šapat oduševio čitatelje iz regije. Knjiga je osim ovog priznanja, osvojila i priznanje za najbolje objavljenu prvu knjigu na Sajmu knjige 2022. godine.

Ova nagrada nije samo priznanje za Josipa, već i snažna poruka svima onima koji sanjaju, koji se trude i koji se ne predaju.

"Neka bude podsjetnik da su snovi mogući, da je svaki napor vrijedan, i da je podrška ljudi oko nas neizmjerno važna u ostvarenju naših ciljeva", zaključio je Josip.

Josip Milanović osvojio Oskara popularnosti za najprodavaniju knjigu u BiH
Foto: Privatni album: Josip Milanović osvojio Oskara popularnosti za najprodavaniju knjigu u BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije