Jonah Hill plaćen minimalcem za film The Wolf of Wall Street

1
Radiosarajevo.ba
Jonah Hill plaćen minimalcem za film The Wolf of Wall Street
Foto: EPA - EFE / Jonah Hill

Jonah Hill je plaćen samo 60.000 dolara (110.000 KM) za svoju ulogu u filmu The Wolf of Wall Street, ali ispostavilo se da je iza ove naizgled male plate vrlo dobar razlog.

Za većinu ljudi to je "paklena" plata, ali za glavnu ulogu u jednom od najvećih filmova godine, to je nevjerovatno malo, piše Unilad.

To je zapravo najniži iznos koji je mogao biti plaćen, prema pravilima koje je postavio Screen Actor's Guild (SAG).

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Pošto je već dokazao svoje komičarske vještine u filmovima kao što su Superbad i Moneyball, Hill je mogao dobiti višemilionsku naknadu za svoju ulogu u The Wolf of Wall Street.

Međutim, glumac je imao vrlo dobar razlog da uzme minimalni iznos kako bi osigurao da će dobiti ulogu.

Jednostavno, Hill je zaista želio da radi s režiserom Martinom Scorseseom i bio je sretan što je plaćen što je moguće manje kako bi mogao dobiti ulogu.

Ranije je govorio o odluci da potpiše za film za minimalnu platu, objasnio je da njegova odluka "nije bila vezana za novac" i sve u vezi sa radom sa Scorseseom.

Govoreći u emisiji Howard Stern, u 2014. godini, je rekao: "Dali su mi najmanju moguću sumu novca".

Objasnio je svoju želju da radi sa Scorseseom, dodao je: "To je bila njihova ponuda i ja sam rekao: 'Potpisaću papire večeras. Pošaljite ih večeras. Želim da potpišem večeras prije nego što se predomisle. Želim da potpišem prije nego što odem večeras na spavanje, tako da se legalno ne mogu predomisliti'".

"Prodao bih svoju kuću i dao mu sav svoj novac da radim za njega".

Iako bi možda mogao dobiti veću platu da je tražio, teško je zamisliti kako je odluka mogla proći mnogo bolje nakon što se The Wolf of Wall Street pokazao kao jedan od najvećih filmova 2013. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije