Jedna zemlja već ponudila organizirati Eurosong 2023. ako pobijedi Ukrajina

1
Radiosarajevo.ba
Jedna zemlja već ponudila organizirati Eurosong 2023. ako pobijedi Ukrajina
Foto: Prtscr / Youtube / Nastup Ukrajinaca osvojio srca svijeta

Ako pitate kladionice, Ukrajina je već pobijedila na Eurosongu.

Kladionice Kaluš orkestru daju nevjerojatnih 60 posto šanse za pobjedu, a kvota na ukrajinske predstavnike trenutno je 1.33. Za usporedbu, kvota na drugog favorita, Ujedinjeno Kraljevstvo, je 7, a za, recimo, Srbiju, kvota je 67.

Atmosfera oko rata u Ukrajini zaista bi Kaluš orkestru mogla pomoći da se domogne pobjede na Eurosongu, a mnogi se pitaju šta bi se s natjecanjem dogodilo iduće godine s obzirom na to da bi Kijev, po običaju Eurosonga, trebao biti domaćin. Tim se pitanjem jutros bave i brojni svjetski mediji.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Ako Ukrajina večeras pobijedi na Eurosongu, malo je vjerojatno da bi ta zemlja bila u poziciji da bude domaćin iduće godine, s obzirom na pitanja financija, sigurnosti i dostupne infrastrukture nakon trenutnog sukoba.

Ako zemlja pobjednica ne može iz financijskih ili drugih razloga organizirati Eurosong, dužnost domaćina obično se dodjeljuje nekoj od većih europskih zemalja.

To se dogodilo i 1980. godine, kada je Izrael odbio biti domaćin drugi put zaredom. Izrael je pobijedio 1978. i ugostio Eurosong naredne godine, ali za još jedno izdanje država nije imala sredstava. Natjecanje je održano 1980. u Nizozemskoj.

Organizator Eurovizije, Europska radiodifuzijska unija, nije komentirala što bi se moglo dogoditi sljedeće godine ako Ukrajina pobijedi. Međutim, Šveđani su se ponudili da će oni ugostiti Eurosong 2023. ako ove godine pobijedi Ukrajina.

"Naravno da se nadamo da će Švedska odnijeti pobjedu u subotu, ali smo također primijetili da je Ukrajina favorit i da postoji velika vjerojatnost da će odnijeti pobjedu", kaže štokholmska ministrica financija Anna König Jerlmyr, piše Index.

Rekla je da su već kontaktirali ukrajinskog ambasadora te im ponudili organizaciju Eurosonga ako Ukrajina pobijedi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije