Jedna od najutjecajnijih i najpopularnijih grupa: Daft Punk odlazi u penziju

1
Radiosarajevo.ba
Jedna od najutjecajnijih i najpopularnijih grupa: Daft Punk odlazi u penziju
FOTO: Facebook / Daft Punk

Daft Punk, jedna od najutjecajnijih i najpopularnijih grupa nastalih u posljednjih 30 godina, najavila je odlazak u penziju putem videa pod nazivom Epilog objavljenog danas.

Dugogodišnji publicist dvojca službeno je to potvrdio za Variety, ali bez detaljnijeg obrazloženja.

Osmominutni video predstavlja dvojac - Thomas Bangalter i Guy-Manueal de Homem-Christo - koji već dugi niz godina skrivaju lica iza koncepta robota, šetajući pustinjom, u poznatim svemirskim kacigama i kožnim jaknama.

Nakon nekoliko trenutaka, jedan od članova pogleda drugog, skida jaknu i otkriva energetski paket na leđima. Drugi dodirne dugme na paketu. Prvi član se brzo udalji, a zatim eksplodira. Prizor se smanjuje na izlazak ili možda zalazak sunca, dok svira horska verzija pjesme grupe Touch.

Pjesma je s albuma dvojca Random Access Memories iz 2013. godine, što je na mnogo načina bilo vrhunac njihove karijere.

Album, koji je sadržao globalni hit singl Get Lucky, dobio je nagradu Grammy za najbolji album godine. Dvojac se od tada uglavnom zadržava, a njihov najistaknutiji rad je saradnja sa Weekndom na dvije pjesme s njegovog albuma Starboy iz 2016. godine, naslovne pjesme i I Feel It Coming.

Iako je njihov predstavnik odbio reći hoće li dvojac nastaviti raditi zajedno pod različitim imenima ili su u toku drugi novi projekti, čini se vjerojatnim da će i dalje izdavati muziku, video zapise...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije