Jedna od najpopularnijih serija 90-ih dobija novu verziju

0
Radiosarajevo.ba
Jedna od najpopularnijih serija 90-ih dobija novu verziju
Foto: IMDb / Mulder i Scully u Dosjeima X

Dosjei X (The X-Files) se navodno ponovo vraćaju nakon ne baš sjajnog oživljavanja prije nekoliko godina.

Prema Bloombergu, popularna naučno-fantastična serija iz 90-ih će izgleda dobiti još jedan reboot, pošto Disney planira "novu verziju" koju će voditi režiser Black Panthera, Dyan Coogler.

Međutim, u kakvom obliku će izaći, to ostaje još da vidimo.

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Pravoslavni vjernici danas slave Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik

Nakon 11 sezona i dva filma, zvijezde Dosjea X Gillian Anderson i David Duchovny su proveli dosta vremena kao agenti Dana Scully i Fox Mulder. Međutim, Anderson je nedavno sugerisala da će mnogo toga morati da se promijeni da bi razmislila o povratku.

"Zvuči kao veoma stara ideja. Uradila sam to, i to toliko godina, a također se završilo i na nesretnoj noti", rekla je Anderson.

"Da bismo uopće započeli taj razgovor (o još jednoj sezoni) trebalo bi da postoji potpuno nova grupa pisaca i da se preda štafeta da bi to bilo nešto novo i progresivno. Dakle, da, mnogo je to u prošlosti".

Dosjei X su prvobitno debitovali 1993. godine, a serija je pratila FBI agente Muldera i Scully koji su istraživali neriješene paranormalne slučajeve. Uzimajući inspiraciju iz serija poput Zona sumraka (The Twilight Zone) i Priče s tamne strane (Tales from the Darkside), show je postao instant hit i od tada je važan dio pop kulture. Sigurno da postoji veliki broj fanova koji bi voljeli da vide još istraga FBI-jevog paranormalnog odsjeka, međutim, one moraju i da ispune očekivanja.

Nažalost, oživljavanje iz 2016. godine nije baš ispunilo očekivanja, a sezona 11 je imala manje gledalaca od bilo koje prethodne. Poređenja radi, premijeru pete sezone je pratilo preko 27 miliona gledalaca, dok je jedanaesta privukla svega 5,15 miliona. Dosjei X su se 2016. Vratili poslije 15 godina pauze, i zabilježio je bolje brojke od devete i osme sezone, ali sljedeću sezonu, dvije godine kasnije, je gledalo tri puta manje ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije