Đuričić, najbolja evropska glumica: Ovo je moj mali doprinos sjećanju na sve žrtve

0
F. V.
Đuričić, najbolja evropska glumica: Ovo je moj mali doprinos sjećanju na sve žrtve
Foto: Arhiv / Jasna Đuričić

Jasnu Đuričić, veliku glumicu i profesionalku koja je u filmu Quo vaids, Aida Jasmile Žbanić odigrala ulogu života, večeras slavi cijela Europa.

Đuričić je proglašena najboljom europskom glumicom za glavnu ulogu u filmu "Quo vadis Aida?", koji je ujedno proglašen najboljim evropskim filmom, dok je Jamila Žbanić proglašena najboljom rediteljicom Europe.

Sa Ðuričić u konkurenciji su bile glumice Seidi Harla za "Odjeljenje broj 6", Keri Maligan za "Obećavajuća mlada žena", Renate Rinsve u "Najgoroj osobi na svijetu" i Agate Rusel u "Titanu".

Klub SDA uputio inicijativu za smjenu ministra Nenada Nešića

Klub SDA uputio inicijativu za smjenu ministra Nenada Nešića

Đuričić se večeras javila za portal Radiosarajevo.ba nakon svečanosti dodjele nagrada.

"Presrećni smo svi. To je divno. Ja sam vjerovala da ćemo dobiti te nagrade. To je možda nekako glupo ili smiješno, ali ja sam znala. Možda što su nas mimoišle nagrade Oscara i BAFTA-e, a možda to ima veze s mojim vjerovanjem u Evropu i evropsku film", rekla je,

Posebno je značajna činjenica da je Đuričić veliko priznanje dobila za ulogu majke Srebrenice, tih tihih heroja koje se decnijama bore za istinu i pravdu. I sama naglašava tu činjenicu

"Znači mi. Ja sam to i u govoru rekla. To je nekakav moj mali doprinos našoj bivšoj napaćenoj zemlji, Jugoslaviji, svim ljudima i sjećanju na sve žrtve. Da, mislim da je to nekako i iz mog udjela u filmu sasvim jasno", zaključila je Đuričić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije