Horor film snimljen za samo 1.800 KM: Možete ga gledati besplatno

0
Radiosarajevo.ba
Horor film snimljen za samo 1.800 KM: Možete ga gledati besplatno
Foto: Screenshot/Youtube / Scena iz filma

Jedan "okrutan" horor film dobio je pohvale za to što je "najtačnija depikcija čistog sociopate", a najbolja stvar je – možete ga gledati besplatno.

Film nastavlja fascinantnu tendenciju online komičara koji uspješno prelaze u horor žanr. Nedavno su im se pridružili braća Philippou sa svojim debi filmom Talk To Me, koji je bio ogroman uspjeh. Film o kojem se radi zove se Milk & Serial i napravio ga je online komičar Curry Barker.

Ovaj horor snimljen u stilu "found footage" napravljen je za samo 600 funti (1.878 KM) i postavljen na YouTube i uprkos tome, dobio je sjajne kritike, više od 800 hiljada pregleda i pohvale od The Guardian-a.

Nenad Čičin-Šain: 'Odluka Akademije podigla gledanost filma Kiss the Future. Idemo po Grammy'

Nenad Čičin-Šain: 'Odluka Akademije podigla gledanost filma Kiss the Future. Idemo po Grammy'

Sinopsis glasi: "Kada iznenada rođendanska šala pođe po zlu, dva influencera na društvenim mrežama moraju se suočiti s razornim posljedicama koje dolaze nakon toga."

Stuart Heritage iz The Guardian-a rekao je o filmu: "To je mračan, zastrašujuć, film od sat vremena; namjerno prljav i jezivo vjerodostojan."

"Sa Milk & Serial, Barker je dokazao da može da stvara vješte, privlačne horor filmove – i da na njima ostvaruje profit – tako što ih direktno dostavlja publici besplatno."

Bloody Disgusting, sajt fokusiran na horor, rekao je o filmu: „'Milk & Serial' je izvanredno sredstvo za Barkerove i [suigrača Coopera] Tomlinsonove jedinstvene talente, kako pred tako i iza kamere.

"Strast dueta prema hororu i dar za zastrašujuće DIY pripovedanje evidentni su od prve scene filma.

Kada se idilični vikend pretvori u noćnu moru: Ovaj horor-triler će vam izazvati osjećaj nelagode

Kada se idilični vikend pretvori u noćnu moru: Ovaj horor-triler će vam izazvati osjećaj nelagode

"Milk & Serial je na kraju divlja vožnja koja isporučuje u velikim količinama, uzdignuta impresivnom domišljatošću dueta i sposobnošću da uhvate osjećaj autentičnosti koji je često teško postići u podžanru horor filmova snimljenih u stilu 'found footage'."

Ovo nije samo film za kritičare; gledaoci ga također obožavaju. Jedan komentar na YouTube-u rekao je: „Vherovatno najtačnija depikcija čistog sociopate.“

Jedan komentar je glasio: „Budžet od 800 dolara (1.878 KM), a mnogo je bolji od mnogih horor filmova koji se trenutno objavljuju, piše LadBible.

"Jednostavna priča, izvedena gotovo savršeno. Nadam se da će Curry Barker i Cooper Tomlinson uskoro objaviti više materijala. Ovi momci očigledno imaju talent. Hvala što ste objavili."

Treći komentar je rekao: "Imam 60 godina. Momci, ... Ovo je najbolji film koji sam vidio ove godine. Bio sam prikovan od početka do kraja."

"Volio bih da vidim šta biste mogli učiniti s holivudskim budžetom. Curry, bravo. Budžet od 800 dolara (1, 878 KM)... wow."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije